4D achtbaan van S&S Worldwide geopend in Six Flags Great Adventure

In het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure is de ‘4 dimensionale’ achtbaan The Joker geopend voor het publiek. De achtbaan die aangekondigd werd als Total Mayhem, veranderde al van naam nog voor ze geopend was.

 

Deze achtbaan is misschien compact maar heeft heel wat thrill te bieden. Na een optakeling van 40 meter op de verticale lifthill, zorgt deze ‘free fly’ achtbaan voor onrust. De passagiers gaan minstens 6 maal ondersteboven tijdens hun gewichtloze rit waardoor thrillseekers sensationele momenten beleven wanneer ze in de achtbaan stappen. Het speciale van The Joker is dat de karretjes rond de horizontale as kunnen draaien waardoor de inzittende meerdere keren over kop gaan. De zitjes zijn zo ontworpen dat de passagiers de track niet zien, niet boven of onder hen, wat zorgt voor enkele verrassingseffecten. Ze zijn enkel omgeven door de lucht, de grond onder hen en het meer dat vlakbij ligt.

 

Video: Theme Park Review