Dierennieuws uit Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen heeft afscheid moeten nemen van de 47-jarige Victoria. Zij was momenteel de oudste gorilla van het park. De laatste weken nam haar gezondheid sterk af, eten en bewegen was niet meer zo gemakkelijk voor het dier. Na onderzoek van de dierenarts bleek dat ze een enorm abces in haar keel had. In nauw overleg met de dierenarts, besloten de verzorgers haar uit haar lijden te verlossen door haar te laten inslapen.

Onlangs brachten we het mooie nieuws van de mirakelbaby bij de koala Guwara. Het heel kleine boontje in haar buidel is echter gestorven. Het wonder heeft niet mogen zijn. De Zoo kijkt nu uit naar de komst van de nieuwe koalaman in het najaar. Hij gaat Guwara gezelschap houden en hopelijk samen voor nakomelingen zorgen.

Victoria was al sinds 1968 te bewonderen in de Zoo van Antwerpen. Ze had een zachtaardig karakter en kon goed overweg met de andere vrouwtjesgorilla’s Mambele, Kiki en Amahoro. Binnenkort mogen deze 3 dieren een nieuw mannetjesgorilla verwachten, genaamd Matadi. En wie weet mogen we na onbepaalde tijd kleine gorillaatjes verwachten. We kijken er alvast naar uit.

Over geboortes gesproken, Zoo Antwerpen meldde ons dat de boomstekelvarkens een dochtertje hebben gekregen. Momenteel zoekt het dier nog vaak zijn toevlucht in de knusse en droge schuilplaats, maar af en toe kan de bezoeker toch een glimp opvangen van het jonge dier. Gelukkig zijn bij de geboorte van een stekelvarken de stekels nog zeer zacht, anders zou de bevallig wel eens best pijnlijk kunnen zijn voor mama stekelvarken.

Dit is niet de enige geboorte in het Antwerpse dierenpark: de zebra’s, de luiaards en de koala’s kregen allen dit jaar een nieuw jong.

 

Bron: Zoo Antwerpen