Furuvik opent haar hoogste en snelste achtbaan ooit in 2017

Het Zweedse pretpark Furuvik opent in 2017 een nieuwe achtbaan. Deze nieuwe achtbaan zal de naam Fireball krijgen en is speciaal op maat gemaakt voor het park en wordt zowel de snelste als hoogste achtbaan van het park.

 

 

Fireball wordt een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. De achtbaan zal niet de standaard lay-out krijgen, maar wel een op maat gemaakt voor het park. De familie-achtbaan zal een maximale snelheid van 60km/u behalen en wordt 23 meter hoog. Het parcours van 210 meter wordt zowel voorwaarts als achterwaarts afgelegd waardoor de bezoekers dubbel zoveel plezier zullen beleven.

Voor de nieuwe achtbaan was er een investering van 30 miljoen Zweedse kronen nodig, omgerekend zo’n 3,2 miljoen euro. Kinderen vanaf 95 centimeter mogen plaatsnemen in Fireball waardoor de nieuwe achtbaan een grote groep mensen kan bereiken. De trein biedt plaats aan 20 personen waardoor er een capaciteit van 750 personen per uur kan behaald worden. De opening van de achtbaan staat gepland voor de lente van 2017.

.

Furuvik maakt deel uit van Parks and Resorts Scandinavië, in deze groep zitten nog 3 andere grote Zweedse pretparken: het stadspretpark Gröna Lund, de grote zoo en pretpark Kolmården en het pret- en waterpark Skara Sommerland.

 

Bronnen: rcdb, parkerlebnis, furuvik

Foto’s en video’s: furuvik