Energylandia opende nieuwe spectaculaire achtbaan

Het jonge Poolse pretpark Energylandia investeert zeer sterk in de uitbouw van het park, dit jaar opende het park al haar zevende achtbaan met Rollercoaster Formula 1. Het park opende in 2014 voor het eerst de poorten en is het eerste echte pretpark van Polen.

 

Energylandia is een park dat zich meteen in de kijker wist te zetten in het pretparkwereldje door sterk te investeren.  In het openingsjaar opende het park al meteen drie achtbanen, vorig jaar deden ze er drie bij en dit jaar opende er opnieuw een gloednieuwe achtbaan.

Rollercoaster Formula 1 werd volledig op maat van het park gemaakt. Deze lanceercoaster werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma, dat ook vorig jaar drie achtbanen mocht leveren in het park.

 

 

Rollercoaster Formula 1 neemt je mee voor een ritje aan 80 km/u, waarbij je gelanceerd wordt en doorheen 3 inversies gaat. Voor deze achtbaan koos men voor een volledig nieuw type achtbaantrein, die het comfort enorm verhoogt.

Momenteel wordt er al volop gespeculeerd dat het park de komende jaren ook een houten achtbaan zal openen, aangezien er een foto verscheen op de facebookpagina, waarop te zien valt hoe ze vorig jaar bij de stand van GCI iets besteld zouden hebben.

 

Foto’s Energylandia