De Amoerluipaarden van Bellewaerde zijn twee meisjes

Dinsdagmorgen kregen de Amoerluipaardwelpen een eerste medische check-up en werd het geslacht bepaald.  Het zijn twee meisjes, ze maken het zeer goed en wegen respectievelijk 1,600 en 1,620 kilogram. De welpjes werden geboren op zaterdag 21 mei en zijn heel belangrijk in het internationale kweekprogramma met als doel ze terug in het wild uit te zetten.  Bellewaerde doet een beroep op het publiek om een gepaste naam te vinden voor deze fantastisch mooie dieren. Naamsvoorstellen kunnen worden ingestuurd via de website baby.bellewaerde.be.

 

Medische check-up

Vandaag hebben de Amoerluipaardwelpen hun eerste medische check-up gekregen.  Ze werden gewogen, gechipt en het geslacht werd bepaald.  Het zijn twee meisjes geworden en wegen respectievelijk 1,600 en 1,620 kilogram.

De welpjes werden geboren op zaterdag 21 mei, na een dracht van zo’n goeie 95 dagen.  Het is het eerste nest voor moeder Vlada en ze maken het allen zeer goed.

Amoerluipaarden zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog amper 70 dieren in het wild leven. Bellewaerde neemt deel aan een internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten in een beschermd natuurreservaat in Rusland.  De welpjes geboren in Bellewaerde zullen in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in dit programma.

 

Namen

Nu het geslacht van de welpen gekend is, kan de zoektocht naar een gepaste naam voor deze fantastisch mooie dieren beginnen.  Hiervoor zal Bellewaerde een beroep doen op het publiek. Naamsvoorstellen kunnen worden ingestuurd via de website baby.bellewaerde.be Uit alle inzendingen worden de twee mooiste namen gekozen door de dierenverzorgers.  De winnaars ontvangen elk een Bellewaerde Pass om de welpjes deze zomer te komen bezoeken.n Bellewaerde