Maurer stopt niet met de bouw van achtbanen maar zal herstructureren

De afgelopen dagen verscheen op meerdere media dat Maurer AG volledig zou stoppen met de bouw van achtbanen, maar dit klopt niet helemaal. Onze collega’s van Parkerlebnis gingen op onderzoek uit.

Maurer AG zal als bedrijf wel stoppen met het verkopen van achtbanen, maar de attractiebouw zal niet stoppen. Het bedrijf gaat de attractie tak afscheiden, dit zal in de portefeuille komen van Maurer Rides GmbH. Men zal nauw blijven samenwerken met Maurer AG, vier achtbanen zijn momenteel al in bestelling.

 

De Mason group is al 20 jaar een begrip binnen de attractiewereld. Onder de naam Maurer Söhne specialiseerde het bedrijf zich op drie gebieden, de staalbouw, voor de bouw van speciale staalconstructies en machines. Een tweede tak produceerde protectiesystemen zoals bruglagers, voegovergangen en seismische apparatuur. Een laatste tak produceerde attracties. In 2014 werd een herstructurering doorgevoerd en veranderde de naam van het bedrijf in Maurer AG.

Men gaat nu de attractietak afscheiden van het hoofdbedrijf. De attractiebouw zal voortaan gebeuren door het bedrijf Maurer Rides GmbH. Maurer AG gaat zich in de toekomst concentreren op de verkoop van protectiesystemen.

De geruchten dat Maurer volledig zou stoppen met de bouw van achtbanen zijn dus vals. Een woordvoerster vertelde aan Parkerlebnis het volgende: “Maurer AG stelt wereldwijd ongeveer 1000 werknemers te werk. We zijn toonaangevend op het gebied van protectiesystemen en moeten daarom zeer selectief zijn om op dit gebied verder te gaan. Maurer Rides staat onder leiding van de heer Jörg Beutler. Hij is hoofdaandeelhouder en tevens familie. Het bedrijf zal gewoon tot de Mason Group blijven behoren.”

Maurer Ag zal gewoon zoals voorheen de staalconstructie blijven verzorgen van de achtbaanrails en voertuigen, alsook de andere attracties zoals reuzenraden.

Volgens Maurer AG is de scheiding voornamelijk organisatorisch, men zal nog steeds een gezamenlijke productie behouden. De herschikking komt er om te kunnen slagen op meerdere markten. Op deze manier kan Maurer Rides meer handelen als onafhankelijk bedrijf voor de verkoop van attracties en op deze manier beter de eisen van de klanten tegemoet komen.

Momenteel heeft Maurer Rides al vier bestellingen van achtbanen afgewerkt. Waaronder de nieuwe achtbaan die momenteel opgebouwd wordt in Skyline Park. Omdat het bedrijf nu afzonderlijk kan werken, heeft Maurer AG geen verantwoordelijkheid bij het afhandelen van de bestellingen.

Het bedrijf werkt momenteel aan verschillende Bike Coasters en Wingcoasters. Er zal ook een nieuw model gebouwd worden met vergelijkbare zitposities voor een bestaand park, waarvan de naam momenteel geheim moet blijven.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Themeparkfreaks