Zal Nederland nog een tweede nieuwe achtbaan krijgen dit seizoen?

Op 24 maart 2016 opende Lost Gravity in Walibi Holland, de enige nieuwe achtbaan van Nederland voor het pretpark seizoen van 2016. Althans, dat werd tot nu toe gedacht. Nu blijkt dat Walibi Holland toch niet de enige zal zijn die een nieuwe achtbaan dit seizoen wil openen.

 

The Amsterdam Dungeon is een attractie in Amsterdam die draait rond de donkere tijden van de hoofdstad van Nederland. De unieke beleving is zowel een beetje eng als grappig tegelijk. Nu blijkt dat zij plannen hebben om nog dit seizoen een achtbaan te bouwen en te openen.

De achtbaan zal ook een thema meekrijgen net zoals de andere attracties in The Amsterdam Dungeon. Voor de showelementen wordt samengewerkt met het Nederlandse decoratiebedrijf Unbranded.

Dit nieuws vertelde ingewijden aan onze collega’s van Looopings. De woordvoerder van The Amsterdam Dungeon bevestigd de plannen, maar benadrukt dat er nog niets vast staat. “We zijn nu inderdaad aan het kijken naar de mogelijkheden voor de bouw van een achtbaan, maar er is nog geen definitieve beslissing genomen”.

Het zou niet de eerste achtbaan zijn voor de Amsterdamse attractie. Op 16 oktober 2005 werd een E-Motion Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides geopend. Bij een E-Motion Coaster beweegt het karretje in elke bocht mee, waardoor inzittende het gevoel krijgen uit het karretje geworpen te worden. Dit geeft een extra spanning en dimentie aan de achtbaanrit. De achtbaan had de naam “Reaper, Drop ride to doom!” en was 80 meter lang. Reaper behaalde een maximale snelheid van 25,2km/u en was 6,9 meter hoog. Deze unieke achtbaan werd door te hoog oplopende onderhoudskosten begin januari 2014 al afgebroken. Er is nog slechts 1 andere E-Motion Coaster in de wereld. Dit is Tulireki en staat in het Finse pretpark Linnanmäki.

 

Bron: Looopings