Warm weer zorgt voor stormloop in de recreatieparken

Nu eindelijk de lente en de zon kwam opzetten lokt dat heel wat mensen naar buiten. Warm weer gecombineerd met een verlengd weekend zorgt voor een ware stormloop op de pretparken en andere recreatie parken.

 

Gisteren was het al in vele parken enorm druk, ook vandaag is dat niet anders. Parken als Bobbbejaanland, Walibi, Plopsa en Pairi Daiza beleven topdagen. Ook in andere landen als Nederland, Duitsland en Frankrij is dat niet anders.

Omwille van de drukte riep Pairi Daiza gisteren al op om niet meer naar het park af te zakken, ook vandaag moest het park opnieuw deze oproep verzenden. De parking van het park was namelijk volzet. Pairi Daiza bleef dan ook langer open net als Walibi Belgium en Plopsaland.

Al die dagjestoeristen zorgen ook voor de nodige drukte op de snelwegen, de wegen richting Bellewaerde, Plopsaland en Planckendael zijn volledig verzadigd.

In het Franse Disneyland lopen de wachttijden op tot meer dan 200 minuten aan de darkride Rattatoule. Ook in Parc Asterix zien we enorme wachttijden tot 210 minuten aan de nieuwe attractie Discobelix.

In Duitsland kende Europa-Park ook een topdrukte, het park riep vandaag al op om niet meer af te zakken, aangezien men volzet was, ook gisteren hield men het park al open tot 21.00 uur.

Ook de volgende dagen blijft het zonnetje hoog aan de hemel voor warme temperaturen zorgen, dus verwachten we ook in het weekend een enorme drukte in de parken.