Vergane Glorie: Kejonuma Leisure Land

Kejonuma Leisure Land opende de poorten in 1979. Jaarlijks kon dit kleine parkje, gelegen in Japan 200.000 bezoekers lokken. Het parkje moest noodgedwongen de deuren sluiten in 2000. Dit omwille van het verminderde aantal bezoekers. De reden hiervoor zou zijn dat er minder kinderen geboren worden in japan, door de strenge wetgeving hieromtrent. Wat van het park over blijft zijn enkele roestige attracties. Zo staat er momenteel nog een reuzenrad, draaimolen en enkele andere kleine attracties. Afgaande op de foto’s richtte het park zich dan ook voornamelijk op kinderen. Naast het park was er ooit ook een grote golfbaan. Ook deze ligt er troosteloos bij.

 

De Mythe

Volgens een lokale krant is een mythe die jarenlang verteld wordt ook een van de redenen dat het park sloot.

Het park zou gebouwd zijn naast ‘de vijver van de geest vrouw’. Volgens de folklore leefde er ooit een prachtige jongedame in de streek. Een streek die vergeven was van giftige slangen. Op een dag kreeg de vrouw een kind, de baby had de vorm van een slang en verdween in de vijver. Elke avond zou zijn gehuil gehoord worden. Omdat ze gek werd door het gekrijs van haar baby pleegde de vrouw zelfmoord door in de vijver te springen en zo het gebied te vervloeken door haar dood.

 

 

Heden

Vandaag de dag hoor je geen geschreeuw meer, niet van de bay, noch van de bezoekers. Enkel de wind hoor je door het gras ruizen. De plek werd mooi bewaard van vandalisme. De plek wordt jaarlijks door heel wat Urban Explorers bezocht.

 

 

Bronnen: Catersnews

Foto’s: Wikipedia