Uitgelicht: Falken – Farup Sommerland

Falken is een houten achtbaan in het Deense park Farup Sommerland. De bouwer van deze houten achtbaan is niemand minder dan het Amerikaanse S&S. Een leuk weetje is dat deze bouwer maar 4 houten achtbanen heeft gebouwd wereldwijd, waarvan Falken de enige in Europa is.

FalkenFariup metcopyr

 

De attractie opende in 2004. Wanneer de trein het station uitrolt, beklimt hij onmiddelijk de 20m hoge lifthill. (Omdat de lokale overheidsinstanties hoogtebeperkingen opleggen bij de bouw van  attracties in deze regio, is de lifthill dus niet hoger dan 20m). Ondanks zijn geringe hoogte, weet de baan toch een deftig parcours van 622m af te leggen tussen de naaldbomen en langsheen het meer.

Toen we vorig seizoen een interview hadden met de CEO van het park, Soren Kragelund, wist hij ons te vertellen dat er in de toekomst plannen zijn om Falken te upgraden. Na jaren van overleg met de lokale instanties, lijkt het erop dat ze binnenkort de hoogtebeperking zouden versoepelen. Wanneer dit er daadwerkelijk door komt, dan zou het park de lifthill van “Falken” met 10m kunnen verhogen. Vervolgens zouden we dan een deel van de huidige parking opbreken en de track van “Falken” verlengen. Verder zouden er nieuwe decorstukken worden toegevoegd en kan er zelfs overwogen worden om 2 treinen in gebruik te nemen i.p.v. 1. Momenteel vinden er gesprekken plaats met verschillende bouwers die deze werken zouden kunnen uitvoeren. Falken werd in 2004 gebouwd door S&S, maar deze firma heeft zijn afdeling voor het bouwen van houten achtbanen gesloten. Welke bouwer dit zal doen, is dus nog niet bekend.