Treintje Heidi The Ride arriveerde in Plopsaland De Panne

In Plopsaland is men al enkele maanden druk aan het bouwen aan een volledig nieuwe themazone, met als hoofdattractie Heidi The Ride, een houten achtbaan, gebouwd door Great Coasters International. Vrijdag arriveerde het eerste treintje in het park en vandaag werd het onthuld.

 

Heidi The Ride wordt deze zomer geopend in Plopsaland De Panne, na maandenlang bouwen is de constructie ver gevorderd. Vrijdag werd een eerste treintje geleverd in het park, opnieuw een hoogtepunt in het bouwproces.

De houten achtbaan zal twee treintjes krijgen, die elk plaats bieden aan 12 personen. Een pluspunt is alvast dat er gekozen werd om geen extra gordels te nemen, enkel een heupbeugel. Dit zal zorgen voor een betere capaciteit. De achtbaan is 627 meter lang en 22 meter hoog, de topsnelheid zal 71,3 km/h zijn.

Heide The Ride zal geopend worden in de zomer van 2016, een exacte datum is momenteel nog niet bekend gemaakt. De volledige zone zal geopend worden in 2017.

 

Foto’s: Plopsa