Testritten in zicht voor Heidi The Ride in Plopsaland De Panne

In Plopsaland is men al enkele maanden druk aan het bouwen aan een volledig nieuwe themazone, met als hoofdattractie Heidi The Ride, een houten achtbaan, gebouwd door de Amerikaanse achtbaanbouwer Great Coasters International. Ondertussen zijn de treintjes op de baan geplaatst.

 

Heidi The Ride wordt deze zomer geopend in Plopsaland De Panne, na maandenlang bouwen is de constructie ver gevorderd. Vorige week vrijdag werd een eerste treintje geleverd in het park, opnieuw een hoogtepunt in het bouwproces. Woensdag werd de trein onthuld en getoond aan het grote publiek. Dit weekend werd de trein op de track geplaatst. Nu de trein op het parcours staat kan het niet lang meer duren voor de eerste testritten van start zullen gaan.

 

De houten achtbaan zal twee treintjes krijgen, die elk plaats bieden aan 12 personen. Heidi The Ride is 627 meter lang en 22 meter hoog. De topsnelheid van de houten achtbaan is 71,3 km/u. Op de achtbaan van 6 miljoen euro kunnen elk uur 635 mensen plezier beleven.

Heide The Ride zal geopend worden in de zomer van 2016, een exacte datum is momenteel nog niet bekend gemaakt, al kan het nu niet lang meer gaan duren. De volledige zone zal geopend worden in 2017. De volledige bouw van het project kan u hier volgen.