Plopsaland De Panne reageert op commotie rond milieuvergunning

Even was er bij de pretparkfans lichte paniek, want de Belgische krant Het Laatste Nieuws berichtte dat de milieuvergunning van Plopsaland De Panne verloopt op 18 juli en er nog geen nieuwe vergunning is aangevraagd. Dit zou de sluiting van het park kunnen betekenen.

De behandeling van een milieuvergunning duurt na de aanvraag nog minstens 3 maanden. Hierdoor zou het West-Vlaamse park niet op tijd de nieuwe vergunning kunnen bemachtigen. Volgens advocaat Guido Sepelie die zelf in De Panne woont, kan de burgemeester het park sluiten indien de vergunning niet in orde is. Ook elke buurtbewoner zou via de rechtbank de sluiting kunnen eisen.

Steve Van den Kerhof, CEO van de Plopsa Group, denkt niet dat het zo’n vaart zal lopen. “In april van 2015, onmiddellijk na het verkrijgen van de milieuvergunning voor het waterpark (Plopsaqua), zijn we gestart met het project ‘Mer’ (Milieueffectrapportage) voor de nieuwe milieuvergunning van Plopsaland De Panne.”

“Zowel project ‘Mer’ als de aanvraag van de nieuwe milieuvergunning zullen uiterlijk eind mei ingediend worden,” laat Van den Kerkhof aan onze redactie weten. “Daarbij loopt onze huidige vergunning nog tot midden juli.”

De kans dat het park binnenkort de deuren zou moeten sluiten is zeer klein.