De treinen van Europa’s snelste houten achtbaan zijn gearriveerd

In het Zweedse pretpark Kolmården zijn deze week de treinen aangekomen van Europa’s toekomstige snelste houten achtbaan. Wildfire wordt niet alleen de snelste houten achtbaan van Europa (113km/u), het wordt ook de tweede hoogste houten achtbaan van de wereld (met een hoogte van 57 meter).

Elke vrijdag plaatst Kolmården een nieuwe video online over Wildfire. Ondertussen zitten we al aan aflevering 32 van de reeks rond de gigantische achtbaan. De afgelopen weken leerden we Wildfire beter kennen, maar ook de belangrijkste personen die aan het project hebben meegewerkt.

In de nieuwste aflevering “The Queen And The Train” is Ana aan het woord. Zij is de rechterhand van Damien. Damien is de projectleider voor de opbouw van Wildfire en is werkzaam bij Rocky Mountain Construction, de bouwer van de achtbaan. In deze aflevering vertelt Anna dat de twee treinen de afgelopen week zijn aangekomen in Kolmården. Een ritje op de achtbaan zal ongeveer 2 minuten duren en het zal ongeveer 100 seconden duren om de trein in en uit te laden. In elke trein zullen 24 bezoekers plaats kunnen nemen waardoor een capaciteit van 960 personen per uur kan worden bereikt.

Op het einde van de video kan u de treinen bewonderen.

 

Volg de bouw op de voet via deze link.

 

Bron: Kolmården, Rocky Mountain Construction