Legoland Japan zal openen met 4 achtbanen

Er is meer informatie bekend gemaakt over Legoland Japan. Het park zal in 2017 openen en krijgt 4 achtbanen. Legoland Japan wordt het negende Legoland park ter wereld.

 

Tegen 2017 zullen er 3 nieuwe Legoland parken openen. Zowel Japan, Zuid-Korea als Dubai krijgen elk een eigen Legoland park. Hierdoor worden de 6 bestaande Legoland parken uitgebreid naar 9 parken.

Legoland Japan zal komen te liggen in de Japanse stad Nagoya, dicht bij de Kinjo pier. De voorziene opening is in 2017 en er zullen 4 achtbanen in het park gebouwd worden.

De spectaculairste van de 4 achtbanen wordt ongetwijfeld de Polar X-Plorer kloon vanuit het Deense Legoland park, Legoland Billund. Polar X-Plorer is een achtbaan gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en bevat een spectaculair element, waarbij de track van de achtbaan, de trein en de inzittenden 5 meter naar beneden vallen. Het Deense exemplaar behaald een snelheid van 65km/u en is 19 meter hoog. De achtbaan heeft een lengte van 498 meter en 2 treinen waar telkens 16 personen kunnen in plaatsnemen. Onderstaande video geeft een beeld van wat we kunnen verwachten in Japan.

 

De tweede achtbaan van het park wordt een wildemuis-achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Deze achtbaan zal gelijkaardig worden als de Project X achtbaan in Legoland Florida en Legoland Malaysia. De achtbaan zal 15,8 meter hoog worden en een snelheid behalen van 56,3km/u. Tijdens de ervaring van 1 minuut en 35 seconden worden de bezoekers gevoerd over 400 meter achtbaantrack. Onderstaande video geeft een beeld van wat we kunnen verwachten in Japan.

 

De derde achtbaan wordt een Force-Five van de Duitse achtbaanbouwer Zierer. Deze zal waarschijnlijk hetzelfde worden als de Dragon achtbaan van Legoland Malaysia. Deze achtbaan start met een soort darkride gedeelte doorheen een kasteel terwijl je verschillende Lego-animatronics tegen komt. Op het einde passeer je een grote draak volledig gemaakt uit Lego. Hierna gaat de trein met een drop naar buiten waarna de klassieke lifthill begint met de rest van het parcours. Onderstaande video geeft een beeld van wat we kunnen verwachten in Japan.

 

De 4de en laatste achtbaan van het park zal de kleinste achtbaan worden. De achtbaan zal slechts 1 helix bevatten en is bedoeld voor de kleinste kinderen. Meer informatie is nog niet bekend.

 

Bron: rcdb