Sfeerverslag: Heide park – 6-8 april 2016

Naar jaarlijkse gewoonte breng ik in het begin van het nieuw pretparkseizoen een bezoekje aan één van mijn favoriete pretparken in Europa, namelijk het Duitse Heide Park.

 

Eenmaal aangekomen in het park, nog even snel bij de guest-service mijn abonnement laten verlengen. Dit ging zeer vlot, ik was weer klaar voor een nieuw seizoen Merlin-plezier (Heide park is onderdeel van de Merlin Groep).
De dag begonnen we met een ritje Collossos, een rit vol airtime momenten…

Tijd voor een free-fall momentje en waar kan je dan beter terecht dan bij “Scream”. Het feit dat hij bovenop een heuvel is gebouwd, geeft deze attractie toch net dat ietsje meer.

Na een paar ritjes, waarbij de adrenaline lekker door onze aderen gierden, gingen we richting Schweizer Bobbahn, maar deze was nog gesloten, dan maar door naar Flug der Dämonen, de B&M Wing coaster van het park. Het blijft een zalige baan, enkele leuke near miss effecten en een leuk thema. Niet meteen de snelste in zijn soort, maar dat stoort me niet. Gelukkig was het vrij rustig en kon ik gemakkelijk meerdere ritjes doen.

Ondertussen was ook de Schweizer Bobbahn geopend, een Mack Rides Bobsled Coaster. Van dit baantje kan ik ook urenlang genieten. Een leuk gegeven is dat de bob ook doorheen een donker kort indoor gedeelte raast. Zeer fijn!

Op naar het piratengebied, waar ik enkele ritjes deed op Krake, de Dive coaster van bouwer B&M. Ondanks zijn korte track, is het ongetwijfeld een topper in dit park, een heel toffe achtbaan met een fotogeniek watereffect.

Wat biedt deze piratenzone ons nog? Wel, een piraten splash battle, helaas ben ik niet zo’n fan van dit type attracties. Het moet al enorm warm zijn voordat ik daar inkruip, je kan er namelijk vrij soaked uitkomen J

Even passeren door het Wild West Themagebied…

 

…om daarna te arriveren aan de reden waarom ik elk jaar naar heide park rij, de achtbaan met één van de zaligste lanceringen in Europa, namelijk Desert Race. Deze blijft me keer op keer kriebeltjes geven in de buik ‘heerlijk dat gevoel’. Na de launch wordt je nog lekker heen en weer geslingerd over het parcours, om vervolgens rustig uit te bollen richting het station.

Ik mag dan niet echt een fan zijn van waterattracties zoals een splash battle, voor een rapid river ben ik altijd wel te vinden. Mountain Rafting kan ik zeker wel appreciëren.

Ons nat pak laten opdrogen, dat doen we in de achtbaan ‘Grotten blitz’, een aangedreven achtbaan van Mack Rides.

Nog een rustig boottochtje in het Nederlandse themagebied.

Showtime in de Piraten Arena.

Limit, de SLC-achtbaan, was niet operationeel die dag door een technische storing, jammer.

Omdat er bij Collossos een immense wachtrij stond, besloot ik om me te vermaken met opnieuw enkele ritjes Daemonen, een heerlijke tijdverdrijf.

Na een klein uurtje was de wachtrij van Collossos deftig geslonken, over de wachtrij gesproken, deze kreeg dit jaar een opknapbeurt. Overal werden Afrikaans ogende maskers opgehangen en de slalom-wachtrijen werden voorzien van stuikgewas. Niet enkel de wachtrij kreeg een update, ook werd er een nieuw verhaal verzonnen voor het geheel.

Persoonlijk had ik meer verwacht van de her thematisering in het station en de wachtrij. Het blijft  ergens een gemiste kans voor het park, maar toch een vooruitgang tegenover de vorige jaren, toen leek de wachtrij echt kaal.

De dag afsluiten deden we met enkele ritjes Big Loop, die verdacht veel lijkt op de Python uit de Efteling.

 

Sfeerverslag door: Timothy Meersman