Historium opent Virtual Reality Experience

Vorig jaar startte Historium een experiment met virtual reality in haar Historium VR Lab. Na een uitgebreide testperiode met duizenden proefpersonen werd onlangs de VR Experience officieel geopend.

 

Virtual Reality Laboratorium

Voor de oprichting van haar Virtual Reality Laboratorium besloot Historium Brugge samen te werken met het bedrijf OculusTM voor de hardware en met Sevenedge, een digitaal mediabedrijf, voor de ontwikkeling van de software. Sevenedge brengt voor Historium het 15de eeuwse Brugge virtueel tot leven. Voor de ontwikkeling van de Virtual Reality omgeving werkte men nauw samen met het historisch comité van Historium om de stad Brugge geschiedkundig zo accuraat mogelijk weer op te bouwen. Het resultaat is indrukwekkend!

Het voorbije jaar werd alles uitvoerig getest door heel wat bezoekers. Het doel hierbij was om enerzijds na te gaan hoe men hierop reageerde, anderzijds om het als een afgewerkt product te kunnen opnemen in het parcours van Historium.

 

Volwaardige beleving

Ook al was Historium de eerste in België met een dergelijke beleving, merken we vandaag dat VR trending is. Historium streeft enerzijds naar een waarheidsgetrouwe beleving, maar daarnaast ook naar een realistische. Hiervoor werden speciale 4D-effecten toegevoegd zodat de natuurelementen van immersie in het 15de eeuwse Brugge volledig beleefd kunnen worden. De beleving gaat dus een stap verder dan wat je kan zien op je smartphone met een VR-bril thuis.

 

Extra ervaring

De VR Experience is een extra ervaring die genoten kan worden tijdens een bezoek aan Historium. Deze ervaring vereist een apart ticket dat voor een meerprijs van 3,50 euro kan aangekocht worden aan de ticketbalie. Hiervoor krijgt de bezoeker een extra beleving van een kleine 10 minuten in een 360° virtuele wereld.

 

City VR

Een ander afgeleid product is de City VR, waarbij een City VR set wordt aangekocht in Historium. Deze set bevat een infomapje en een Google Cardboard, waarmee je als het ware zelf op stap kan gaan in de stad. Uitgerust met een cardboardbril waarin elke mogelijke smartphone past, kan de je tijdens de stadswandeling 6 locaties bekijken door een historische bril. Gebouwen die we kennen in de hedendaagse context, en zelfs gebouwen die lange tijd geleden verdwenen zijn, worden tot leven gewekt in een middeleeuwse setting. Zo kunnen plaatsen die een belangrijke rol hebben gespeeld in het verleden van de stad bekeken worden zoals ze nu zijn en zoals ze toen waren.

image005

 

Over Historium

Historium opende eind 2012 op de Markt van Brugge. De belevingsattractie met zeven historische themakamers brengt de bezoekers aan de hand van decor, film en speciale effecten terug in de tijd, naar een dag in 1435. De bezoeker volgt het romantische verhaal van leerjongen Jacob, die werkt voor meesterschilder Jan Van Eyck. Daarna kan men meer leren over het middeleeuwse stadsleven in de interactieve tentoonstelling en genieten van het uitzicht op de Markt. Afsluiten kan met een ontdekkingstocht langs de middeleeuwse architectuur met de VR Experience en een bierdegustatie in het Duvelorium Grand Beer Café.

Historium is dagelijks open van 10u00 tot 18u00 (met laatste toegang om 17u00 aan de attractie of 17u30 aan de VR Experience). Gesloten op 1 januari.

Meer praktische info en tickets via www.historium.be.