Beleef een avontuurlijke musical in de diepzee in Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo en Van Hoorne Entertainment presenteren van 16 juli tot en met
28 augustus 2016 meermaals per dag een spannende educatieve blacklight show.

 

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert elke vakantieperiode een avontuurlijk en verrassend evenement dat aansluit bij de verschillende leefwerelden in het dierenpark. Van 16 juli tot en met 28 augustus 2016 staat de Ocean centraal met de Deep Ocean Monsters. Samen met Van Hoorne Entertainment, onder andere bekend van muzikale producties rond Woezel & Pip, Thomas De Stoomlocomotief en Rapunzel, heeft het Arnhemse dierenpark een musical ontwikkeld waarin het leven in de diepzee op kleurrijke en educatieve wijze centraal staat. De musical is geschikt voor jong en oud en biedt naast humor, zang en dans ook veel informatie over de vrij onbekende en soms monsterlijke wezens die de diepzee bevolken. Deep Ocean Monsters is een vernieuwend edutainment project dat met spectaculaire visuele effecten de beleving van dieren en natuur in Burgers’ Zoo versterkt. De musical is bij de entree inbegrepen.

 

Driedimensionaal lichtspektakel
Speciaal voor Deep Ocean Monsters is het Auditorium van het zakelijk congrescentrum Safari Meeting Centre in deze periode omgebouwd tot een blackbox. Hierdoor komen de blacklight-effecten en de grote handpoppen die door acteurs gehanteerd worden op kleurrijke wijze tot hun recht. Bezoekers krijgen het gevoel alsof de diepzeemonsters over het podium en dwars door het publiek zwemmen. Door deze fascinerende blacklight show met kleurrijke figuren leren jong en oud wie de diepzeemonsters zijn en waarom ze er zo uitzien. De musical duurt een half uur en is gratis bij de entreeprijs van Burgers’ Zoo inbegrepen.

 

Avontuurlijke verhaallijn
Tijdens haar bezoek aan Burgers’ Zoo verwondert de jonge Zoë zich over de kleurrijke onderwaterwereld van Burgers’ Ocean, waar bezoekers een droge duik maken in een tropisch koraalrif van acht miljoen liter water. Ze droomt ervan om dierverzorger in de Ocean te worden. Als ze thuis komt, valt ze moe in slaap met haar boek over vissen, waarna ze droomt over de diepzeemonsters. Bezoekers worden in een wervelende show meegezogen naar de donkere wereld van de diepzee, waar ze zich verbazen over de wezens die hier leven.