Europa-Park: Roland Mack geeft fakkel door

Roland Mack, een icoon in de pretparkwereld, ook wel bekend als Mister Mack bouwde Europa-Park uit van sprookjespark tot het resort dat het nu is. Roland nam de beslissing zelf om geleidelijk aan naar de achtergrond te verdwijnen en de spreekwoordelijke fakkel over te dragen naar de jongere generatie.

 

Afgelopen jaar bezochten 5,5 Miljoen bezoekers het Duitse park. “We hebben het meest succesvolle jaar achter de rug. Dit is het juiste moment voor een overgang”, vertelt Mack aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Roland Mack en Jürgen Mack, de directeurs van het pretpark, gaan de nieuwe generatie voorbereiden op hun Europa-Park-avontuur. De twee zonen van Roland Mack, Michael en Thomas Mack, 37 en 35 jaar oud, werden benoemd tot directieleden van Europa-Park. Roland had al langer de wens om het park na te laten aan de nieuwe generatie. Zich volledig terugtrekken doet hij voorlopig nog niet, zijn stem zal nog steeds doorslaggevend zijn.

De zus van Michael en Thomas Mack, de architecte Ann-Kathrin, kreeg een functie bij Europa-Park. De generatiewisseling bij Jürgen Mack, de broer van Roland, zal nog enige tijd op zich laten wachten: zijn dochter en zijn zoon studeren nog.

 

Bronnen: Frankfurter Allgemeine Zeitung, De Vijf zintuigen