Chessington World of Adventures plant grote nieuwe achtbaan

Chessington World of Adventures heeft haar plannen voor de komende 10 jaar officieel meegedeeld. Hierin werd bekend gemaakt dat het park een grote nieuwe familie achtbaan zal openen, 45 safari-thema lodges, nieuwe attracties, nieuwe dieren en infrastructuurwerken.

 

Het doel van het Long Term Plan (Lange termijnplan) is om de geplande investeringen te begeleiden in de komende 5 tot 10 jaar. Deze nieuwe investeringen moeten Chessington World of Adventures verder versterken als korte vakantie bestemming en moeten dagjesmensen en toeristen aantrekken.

We lichten even de belangrijkste doelstellingen van het park bij:

 

Belangrijkste investeringen:

Chessington World of Adventures wil de overnachtingsmogelijkheden verder vergroten. Dit houdt concreet in dat het park de variëteiten niet alleen wilt vergroten in de keuze van overnachtingen, maar ook het aantal effectieve slaapplaatsen zullen de hoogte in moeten.

Het park wil de huidige bezoekersaantallen handhaven door het op te frissen en te investeren in nieuwe attracties en bezienswaardigheden.

De doelgroep, gezinnen met kinderen tussen de 5 en de 12 jaar zal het park behouden en dit zal de leidraad vormen voor de nieuwe investeringen.

 

Nieuwe achtbaan:

Het meest opwindend gedeelte van het rapport gaat ongetwijfeld over de nieuwe grote achtbaan die het park wil bouwen. Deze heeft tot doel om competitief te blijven met de concurrentie binnen de vrijetijdsindustrie. Chessington World of Adventures wil een grote nieuwe familieachtbaan openen die een dierenthema zal krijgen. Het wordt ofwel een “wild jungle ride” ofwel een “water coaster”. De nieuwe achtbaan moet komen op een groot gebied tussen het zuiden van Land of the Dragons en aangrenzend met de Pirates Cove en Transylvania.

 

Mechanische en dieren attracties:

Twee andere plaatsen zijn dan weer aangeduid voor de ontwikkeling van nieuwe dierenattracties en mechanische attracties. Het grootste gebied dat in aanmerking komt strekt zich van Peeking Heights, Toadie’s Crazy Cars en Tiny Truckers tot de Carrousel. Een kleinere plaats voor herontwikkeling ligt bij de voorkant van de Hocus Pocus Hall en omvat de Wild Wood ruimte en het gebied dat gebruikt wordt voor de Kerst- en Halloween evenementen.

 

Nieuwe indoorattractie:

Verder is er ook een mogelijkheid dat er een nieuwe indoor-attractie komt in een bestaand gebouw. Dit zou dan een indoor speelplaats of 3D-bisoscoop kunnen zijn. Aan deze nieuwe attractie zou dan een Safari Hotel gekoppeld worden.

 

Definitief plan:

De deadline voor feedback op het tienjarenplan is 9 mei. Hierna zal een definitief plan opgemaakt worden opgemaakt dat bekendgemaakt zal worden tegen het einde van juli. Dit plan zal dan tegen eind september goedgekeurd worden. De eerste werkzaamheden moeten nog voor het einde van het jaar van start gaan en zijn voorzien voor november.

 

Bron: themeparks-uk