Bush Gardens Tampa test Cobra’s Curse

Bush Gardens opent dit jaar een gloednieuwe achtbaan genaamd Cobra’s Curse, deze spinning coaster werd gebouwd door Mack Rides en kreeg een volledig nieuw en uniek type draaiende karretjes. In tegenstelling tot de gekende spinning coasters van Mack Rides zoals Dwervelwind in Toverland, zit je niet meer met de rug tegen elkaar, maar achter elkaar. De treintjes bieden in totaal plaats voor telkens 8 personen. Elk karretje bevat twee zulke bakjes waar je met 4 personen in kunt plaats nemen en die tegenover elkaar zullen draaien.

 

Na maanden bouwen begonnen de testritten van deze achtbaan eind april, maar enkele dagen geleden verscheen een prachtig filmpje waarop het ritverloop mooi te zien is. De achtbaan is 21 meter hoog en 640 meter lang. De topsnelheid ligt op 65 km/u. opvallend is dat deze achtbaan  geen traditionele kettinglift heeft maar een verticale lift. Deze lift kan men vergelijken met die van Matterhorn Blitz in Europa-Park of Winja’s in Phantasialand.

 

 

De opening van deze achtbaan is gepland over enkele weken, ze ziet er alvast bijzonder leuk uit. In een onride filmpje ka je de rit al beleven.