Frankrijk krijgt Koning Arthur themapark

De legende van Koning Arthur zal over enkele jaren een themapark krijgen in het Franse Bretagne. Het project werd voorgesteld door het bedrijf Enez Aval.

 

Met de komst van dit park wil men Bretagne promoten. Op deze manier zou het toerisme moeten stijgen en de regio een internationale uitstraling krijgen. Enez Aval is een verwijzing naar het eiland Aval, één van de bekende kleine eilanden aan de kust van Bretagne. Volgens de legende ligt op dat eiland Koning Arthur begraven.

Het bedrijf verwacht 500.000 bezoekers per jaar te kunnen ontvangen. Het park zou over meerdere jaren gebouwd worden. Er worden momenteel studies gemaakt van een stuk grond van enkele hectare groot. Deze grond is gelegen in Guipry-Messac, een dorp gelegen tussen Rennes en Nantes. In september zou er uitsluitsel komen van de resultaten van deze studie.

Men is momenteel nog discreet over het project, wel vertelde men dat er optochten en live shows zullen komen. Ook wil men de nieuwste technieken gebruiken om een interactief park te bouwen.

De opening van het park is ten vroegste gepland voor 2020.

 

Bron: Wonder World