Bij Madame Tussauds kan je vanaf deze zomer in de huid van Sherlock Holmes kruipen

Altijd al zelf in de huid willen kruipen van de detective Sherlock Holmes? Dat kan vanaf deze zomer bij Madame Tussauds. In de kelder van het wassenbeeldenmuseum opent namelijk een interactieve walkthrough attractie die je onderdompelt in zijn wereld.

 

Walkthrough

Een permanente attractie zal openen in de kelder van Madame Tussauds. Bij deze attractie zal men een walkthrough betreden die je meeneemt in een verhaal waarin Dr. Watson de hoofdrol speelt en jij hem moet helpen in de zoektocht naar Sherlock Holmes.

In de interactieve, theatrale ervaring wordt gebruik gemaakt van theater sets, illusies, acteurs, geluidseffecten en een sterk verhaal.

Bij je tocht zal je bekende plekken uit de verhalen bezoeken, zoals de werkkamer van de detective, enge Victoriaanse straten van Londen en het landelijke gebied waar de demonische hond van de Baskervilles leeft.

Het einde van je bezoek zou een natte finale hebben…

Deze permanente attractie zit inbegrepen in het toegangsbewijs en opent op 15 juli 2016.

sherlock-holmes-the-experience-madame-tussauds-london-2

 

The Game’s Afoot – avondshow

Zes avonden per week wordt er ook een speciaal event gehouden. Gasten vanaf 16 jaar kunnen deelnemen aan deze ervaring. Je zal de kans krijgen om zelf detective te spelen. Je krijgt de taak je vaardigheden als detective aan te spreken om een zaak op te lossen.

Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde sets en acteurs, zo zal elke deelnemer zijn eigen ervaring hebben. Ze zoeken zelf hun eigen pad en trekken uit hun eigen onderzoek conclusies. Ze moeten aan de hand van hints, die verborgen zitten in objecten of die ze krijgen van de acteurs de zaak oplossen.

Deze ervaring zal ongeveer een uur duren en eindigt in een gethematiseerde bar. Men dient hiervoor wel apart te betalen.

 

Bron en foto’s: Madame Thussauds