Bal Parc heropent de poorten na vier jaar sluiting

Het klein parkje Bal Parc sloot vier jaar geleden de poorten en zou niet meer heropenen. Maar daar komt nu verandering in. Dit jaar, in juni, zal het opnieuw openen voor het publiek. Thierry Fééry, de nieuwe eigenaar investeerde €1.5 miljoen voor de heropening.

 

Bal Parc ontstond in de jaren 1960, het park werd opgericht door de familie Bal. In 2006 werd het park overgenomen door de familie Vanhee die voorheen van kermis naar kermis reisden. Diezelfde familie verhuurde al enkele jaren attracties aan het park en kreeg het park uiteindelijk in handen. In 2012 werd het park noodgedwongen gesloten. De hoge kosten voor de grond en de uitbating werden te zwaar om dragen.

Dit jaar blaast Thierry Fééry het park nieuw leven in, hij investeerde €1.5 miljoen en zal het park heropenen op 1 juni. In een interview met La Voix du Nord vertelt de man over zijn plannen met het park. Hij hoopt op 50.000 bezoekers per jaar. Bal Parc ligt vlakbij het Franse park Bagatelle en Plopsaland De Panne, toch verwacht de man geen concurrentie van beide parken, aangezien Bal Parc een andere doelgroep heeft. Het park is namelijk bedoeld voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud. Ook het toegangstarief zal veel lager liggen, zodat de mensen op een zonnige dag sneller de beslissing zullen nemen naar Bal Parc te trekken.

Welke attracties er precies zullen terug te vinden zijn in het park is momenteel niet echt duidelijk te zien op de website. Het zouden er in totaal 24 zijn, ook is er een kinderboerderij en kan men met waterfietsen een tochtje maken.

 

Bron: La Voix Du Nord.