TPF test uit: Wildlands Adventure Zoo Emmen in combinatie met weekendje Center Parcs

Vorige maand opende het gloednieuwe Wildlands Adventure Zoo te Emmen, een volledig nieuwe ervaring voor de Benelux. Het nieuwe, Nederlandse dierenpark, vervangt de oude zoo in Emmen en stelt beleving centraal in de nieuwe ervaring. De Themeparkfreaks trokken een week voor de opening naar het nabijgelegen Center Parcs park om vandaar Wildlands te ontdekken.

 

Toen Wildlands Adventure Zoo Emmen ons uitnodigde om de nieuwe beleving in avant-première uit te testen, konden we dit mooie voorstel natuurlijk niet laten liggen. Er was een pre-opening een week voor de officiële opening van Wildlands. Alleen winnaars van de Albert Heijn actie en de pers waren uitgenodigd.

We hadden voor deze ene dag naar het Noorden van Nederland kunnen rijden, maar we besloten gebruik te maken van de formule die Wildlands en Center Parcs samen aanbieden.

Center Parcs is de enige groep die exclusief de Wildlands meerdagenpas mag aanbieden. De parken die hiervoor in aanmerking komen zijn Center Parcs De Huttenheugte en Center Parcs Parc Sandur. Parc Sandur dat nog niet zolang bij de Center Parcs groep behoord, is gelegen op nog geen 10 kilometer van het park, dichterbij kan dus bijna niet. Wij kozen dan ook om hier van vrijdag tot zondag te verblijven.

 

Center Parcs

De belevenissen van ons bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen kon u hier al lezen en al het nieuws over het park vind je hier terug. Daarom zal ik me nu vooral concentreren op Parc Sandur.

Center Parcs is een onderdeel van Pierre et Vacances groep die ook Sunparks in hadden heeft. Pierre et Vacances is de nummer 1 in toerisme in Europa met meer dan 300 parken, 48.000 huizen en appartement, 218.000 bedden en 1,4 miljard euro omzet.

Center Parcs zelf is vertegenwoordigd in 4 landen (België, Nederland, Duitsland en Frankrijk) met een totaal van 21 vakantieverblijven en 14.000 huisjes. De 4 miljoen bezoekers zorgen voor een omzet van 586 miljoen euro per jaar.

Elk vakantieverblijf is gelegen in een groene omgeving om een optimale rust en ontspanning te garanderen. Daarnaast biedt elk Center Parcs verblijf haar eigen activiteiten aan, naargelang de omgeving en de troeven van de streek. Center Parcs zet zich in voor een duurzaam en sociaal beleid. Zo ging bijvoorbeeld gedurende ons verblijf de lichten uit tijdens Earth Hour, (georganiseerd door WWF). De Center Parcs groep zet zich ook in voor De Raad Van Kinderen en de Kids Climate Conference.

 

Parc Sandur

 

Ligging:

Parc Sandur heeft ongeveer 850 woningen in het woonpark en 333 cottages. Het unieke aan dit Center Parcs park is dat alle cottages, op 8 na, aan het water liggen. Dit geeft een zeer rustgevend gevoel. Vanuit het huisje kan je naar de vogels aan de waterkant kijken of je kunt plaatsnemen op een van de tuinstoelen en pootje baden. Uiteraard kan je ook met bootjes varen op het water, dit kan je doen vanaf je huisje tot op het meer en weer terug.

 

Activiteiten:

In Parc Sandur zijn er verschillende activiteiten mogelijk. Er is een golfbaan van 9 holes en eentje van 18 holes, daarnaast kan je ook nog boerengolf uitproberen en is er een minigolf terrein. Er is een academie voor Nordic Walking, koken en golf. Paintball en een laser battle zijn voorzien op familie niveau. Fietsen in de omgeving met eigen fietsen of met gehuurde fietsen behoord eveneens tot de mogelijkheden. De avonturiers kunnen air hockey spelen, boogschieten, indoor klimmen, outdoor voetbalen en outdoor tennissen. In het hoofdcomplex zijn er ook heel wat sportmogelijkheden zoals squash, zaalhockey, indoorvoetbal, indoor tennis, tafeltennis en er is een fitnessruimte. Wie zich liever amuseert met een heerlijk pintje heeft de mogelijkheid voor het spelen van snooker, biljart, poolen en bowling. Wie zich liever aan het water amuseert kan zwemmen, kanovaren, waterfietsen en vissen.

 

Pret- en dierenparken:

Parc Sandur is gelegen vlakbij Wildlands Adventure Zoo Emmen, speciale combi-arrangementen zijn beschikbaar zodat je onbeperkt tijdens je verblijf van de dieren kan genieten.

Ook voor Plopsa Indoor Coevorden is er een combi-pas mogelijk zodat de kinderen gedurende heel het verblijf van K3, Kabouterplop en Piet Piraat kunnen genieten. Het indoor park van de Plopsa groep biedt meer dan 20 attracties aan.

 

Cottages:

De cottages in Parc Sandur zijn zeer mooi. Er is een mogelijkheid om te kiezen tussen de VIP cottage, een premium cottage of een comfort cottage, ze zijn comfortabel, modern en luxueus. De VIP cottages bieden de meeste luxe aan maar zijn dan ook het duurst. In alle verblijven is er gratis wifi, een flatscreen TV, ingerichte keuken met vaatwasser, badkamer en toiletten, privé terras en tuinmeubilair. In de premium verblijven is er buiten dit alles ook een Mini Hi-Fi-set met cd-speler en dvd speler aanwezig, een openhaard, een extra tv in de slaapkamer, een kinderbed en voor sommige nog het belangrijkste, er is Nescafé! In de VIP verblijven kan je ook genieten van een bubbelbad, regendouche en sauna. Bovendien krijg je ook elke morgen gratis broodjes aan uw cottage en is er een keukenpakket, verzorgingspakket en handdoekenpakket aanwezig. Voor alle details kan je het best een kijkje nemen op de website van het park.

 

Supermarkt:

Aan het complex is er ook een supermarkt aanwezig waar je boodschappen kan doen aan schappelijke prijzen. Het aanbod is zeer uitgebreid. Wie als Belg schrik heeft om zijn geliefde bier te moeten missen tijdens zijn verblijf, denkt waarschijnlijk verkeerd, want ik verschoot er van hoeveel verschillende Belgische bieren je hier kon krijgen. Daarnaast was er ook genoeg aanbod aan verschillende Nederlandse bieren. Ook op gebied van sterke drank, was er zeker niets te kort.

 

Onze ervaring:

Onze ervaring kan je volledig herbeleven in het sfeerverslag.