Ferrari gaat themapark in China bouwen

Het automerk Ferrari gaat zich volop op de pretparkwereld storten, onlangs maakte men bekend meerdere parken te willen openen over de hele wereld en nu werd bekend gemaakt dat men momenteel een intentieverklaring getekend heeft bij twee Chinese bedrijven.

 

Ferrari sloot een niet bindende deal met Beijing Automotive en Biac Eternaland Property. Wanneer deze deal effectief wordt uitgevoerd, krijgen deze Chinese bedrijven de licentie om een park te bouwen in een Chinese stad, die momenteel nog niet bekend is.

Het is voor Ferrari natuurlijk niet de eerste keer dat ze in de pretparkwereld stappen. Het automerk bezit namelijk al een groot themapark in Abu Dhabi. In dat park hebben ze enkele recordhouders staan. Formula Rossa is namelijk de allersnelste achtbaan ter wereld met een lancering aan 240 km/h.

 

 

Flying Aces, een achtbaan die onlangs opende in het park bezit dan weer de hoogste non inverted looping ter wereld. Beide achtbanen werden gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

 

Ook in Spanje wordt momenteel gebouwd. In het Port Aventura Resort zal een volledig nieuw Ferrari themapark openen in 2017. Ook hier komt een achtbaan te staan die records gaat breken, namelijk dat van hoogste en snelste achtbaan van Europa.De bouwwerken van dat park kan u hier volgen.

 

Bron: LePoint