Six Flags Discovery Kingdom onthulde het treintje van The Joker

In Six Flags Discovery Kingdom wordt volop gewerkt aan de ombouw van Roar! naar The Joker. Roar! werd destijds gebouwd door GCi maar krijgt dit seizoen een RMC sausje.  Roar! was 28,8 meter hoog, behaalde een snelheid van 81,3km/u en de baan was ruim 1 kilometer lang. The Joker is 2 meter hoger en zal 4 km/u sneller gaan. De achtbaan werd 25 meter korter maar kreeg 3 inversies.

 

Na maandenlang bouwen werden vorige week de eerste treindelen op de track gezet, de frontcar ontbrak echter nog. Deze werd nog even geheim gehouden.

 

 

De achtbaan is ondertussen zo goed als compleet. Elk treintje op de baan bestaat uit 6 delen waarin plaats is voor 4 personen, goed voor 24 per treintje. Op de baan zullen twee treintjes rijden.

Vandaag werd tijdens een persvoorstelling de frontcar onthuld. Het was The Joker zelf die het doek mocht laten verwijderen en pronken met het karretje dat zijn look kreeg.

 

 

Tijdens het persevenement mochten de journalisten doorheen de constructie wandelen, onze collega’s van California Kings waren er bij en namen enkele leuke foto’s van deze achtbaan die ongetwijfeld net als de andere RMC banen meer dan de moeite zal zijn om te berijden.

 

Bron: Six Flags

Foto’s: California Coaster Kings

Filmpje: Coaster Chit Chat