Sfeerverslag Wildlands + Center Parcs – 18/03/2016 – 20/03/2016

Het weekend net voor de start van het nieuwe Belgische pretparkseizoen, dat betekent traditioneel voor mij een bezoekje aan een dierenpark. Dit keer was het de beurt aan Wildlands Zoo Emmen in combinatie met een gezellig verblijf bij Center Parcs Parc Sandur.

 

 

Samen met mijn 3 TPF collega’s Bob, Jonathan en Benny bolden we met de wagen richting Center Parcs – Parc Sandur om in te checken. Na een vriendelijk onthaal en een kleine uitleg over de verschillende faciliteiten, was het tijd om de bungalow eens van naderbij te gaan bekijken. Eenmaal aangekomen daar werden we opgewacht door een grappig welkomstcomité, enkele eenden kwamen ons tegemoet gewaggeld.

Na deze leuke verwelkoming besloten we om de bungalow te verkennen. Deze was zeer netjes ingericht. Alles zag er keurig uit. Center Parcs – Parc Sandur is gelegen te Emmen, Nederland. Het park heeft 333 gezellige bungalows die zeer comfortabel uitgerust zijn. Elke bungalow beschikt over wifi en alle luxe die je nodig hebt om er een gezellig verblijf van te maken. Tijdens het verblijf kan je in het park heel wat beleven, waaronder een zwembad, minigolf, bowling, squash en veel meer.

Nadat we al ons gerief uit de auto hadden gehaald, was het tijd om nog even het centrum van Emmen te gaan bezichtigen. Na onze verkenningstocht doorheen het centrum van Emmen, namen we al eens vluchtig een kijkje aan de poorten van Wildlands Zoo Emmen, het park dat we de dag erna zouden bezoeken. Vanaf de poorten konden we al even het centrale plein met het kompas en de Afrikaanse poort bewonderen. Dat zag er al veelbelovend uit.

Omdat het park nog gesloten was die dag, besloten we om nog eens te gaan piepen bij de inkom van de oude zoo. Ik kreeg een heel nostalgisch gevoel daar, het was misschien niet zo spectaculair als Wildlands Zoo, maar het was best een aangename dierentuin om in te vertoeven.

Terug aangekomen in de bungalow, was het etenstijd. Chef Benny maakte een heerlijke spaghetti voor ons klaar. Daarna lieten we het eten rustig zakken voor de televisie, het was namelijk een live uitzending over het bezoek van het Nederlandse koning aan Wildlands Adventure Zoo, zo hoopten we toch al een blik te kunnen opvangen van wat we exact mochten verwachten van het park de dag nadien.

Na een heerlijke nachtrust, was het dan tijd voor de pre-opening van Wildlands. Eenmaal aangekomen, werden we vriendelijk onthaald door Hanneke, de persverantwoordelijke. Ze gaf ons een korte uitleg en een parkplannetje. Eindelijk stonden we nu zelf op het centrale plein van de dierentuin. Op dit centrale plein moet je een keuze maken met welke belevingswereld je de dag wilt beginnen. Je hebt de keuze uit 3 verschillende gebieden: Nortica, Jungola en Serenga. We besloten om onze dag in Serenga te beginnen.

 

Serenga

In deze themazone draait alles rond woestijn(droge) gebieden. We begonnen onze expeditie al wandelend doorheen de grote Afrikaanse poort. Deze is zeer mooi ontworpen en doet ons direct denken aan de thematisatie van de achtbaan Black Mamba in het Duitse Phantasialand. De poort geeft toegang tot een Afrikaans dorpje, waar verschillende dieren vrij rondlopen.

Tijdens het maken van enkele leuke foto’s werd ik vergezeld van een ezeltje, hij kwam me als het ware even assisteren tijdens de fotoshoot (die met het lange haar is Bob 😉 ).

De interactie tussen mens en dier is in deze dierentuin een belangrijk element. Men wil de de bezoeker het gevoel geven dat je zeer dicht tot bij de meeste dieren kan komen. Verder waren hier nog schapen, geiten en andere boerderijdieren te aanschouwen.

 

Hierna zette we onze tocht verder naar de prairiehondjes. Deze hebben een vrij groot gebied ter beschikking. Als je wat geluk hebt blijven ze rustig zitten op een meter afstand van je, ideaal om nog wat foto’s te maken.

De paden tussen de verschillende verblijven zijn netjes aangekleed met heuse rotsformaties, kleine sfeervolle huisjes. Het park oogt zeer verzorgd.

De nijlpaarden en de leeuwen zaten helaas binnen, die kregen we dus niet te zien. Dan maar verder wandelen naar het grote savannegebied. Hier kan je verschillende savannedieren aanschouwen. Een leuk weetje is dat de herbivoren allemaal 1 en hetzelfde gebied delen. Zebra’s, giraffen, gnoes, buffels, struisvogels, ze lopen allemaal door elkaar, wat een leuk zicht is. Normaal gezien kan je met een grote truck tussen de dieren rijden, maar deze was helaas nog niet operationeel tijdens deze pre-opening. Inmiddels is de attractie wel operationeel.

Dan maar naar het bavianenverblijf. Eenmaal door de prachtige poort, versierd met 2 grote bavianen standbeelden en enkele mooi afgewerkte zijpoortjes, bereik je het verblijf. Het geheel heeft iets weg van een tempel die is opgegraven door enkele archeologen. De apen verstoppen zich van tijd tot tijd in de vele bogen en inhammen.

Naast deze prachtige poort, is een klein dorpje gebouwd met een restaurant en een souvenirwinkeltje. Wij snuisterden alvast eens door het aanbod.

Na ons bezoekje aan dit leuke winkeltje, was het tijd om de trein terug te nemen. Niet naar huis natuurlijk, maar wel richting het centrale plein, om vandaar richting Nortica te gaan. Het is de bedoeling dat je doorheen de treinstellen wandelt. Vanuit deze wagons kan je de Onagers (soort wilde ezels) en de kamelen bezichtigen.

Nortica:

In het themagebied Nortica beland je in de poolgebieden. De ingang heeft de vorm van een wetenschappersbasis op Antartica. Allereerst zie je de zeeleeuwen. Ze leven zich lustig uit op de vele rotsformaties en in het water, zeer koddig om te zien.

Omdat we naast dierenparkfan ook pretparkfan zijn, leek het ons de uitgewezen moment om hier de 4D ride even uit te testen. Deze is voorzien van een korte voorshow, waarin je kennis maakt met een stoere avonturier en zijn collega. In het filmpje dat je zien krijgt, vertellen ze dat ze een nieuwe type voertuig hebben ontwikkeld, speciaal bestemd voor ijzige poolgebieden. Het gaat wel om een prototype en vragen de bezoekers of ze willen fungeren als testpiloten. Uiteraard ga je de uitdaging aan en je begeeft je naar de volgende ruimte (de 4D cinema zelf). De 4D film op zich is best leuk uitgewerkt, met enkele speciale water- en windeffecten.

Na onze tocht door de ijswereld was het weer tijd om naar de beestjes te gaan zien. We passeerden door het pinguïngebied om vervolgens aan te komen bij de ijsberen. Het verblijf is leuk aangepakt, je kan de ijsberen en de pinguïns zowel op het land als onder water aanschouwen.

Middag…onze maagjes begonnen wat te grommen…tijd voor een hapje. Ik probeerde een broodje met garnaalsla uit. Het was een beetje aan de duurdere kant, maar de kwaliteit en smaak was best ok.

Deze zone biedt de bezoeker nog een tweede attractie aan, namelijk de Terra Explorer. Je neemt plaats in een lift diep in de grond die je meeneemt voor een reis naar de tijd van de dinosaurussen. Aan de hand van video- en animatiebeelden krijg je een voorstelling van enkele giganten uit die tijd. Niet meteen een attractie voor het oudere publiek, wel meer gericht op de kleinsten onder ons.

Jungola:

Op naar het derde en laatste gebied. Onze expeditie door Jungola starte al klimmend en klauterend in de overwoekerde tempelruïne. Prachtige ingang trouwens, dat kan ik je alvast meegeven.

Binnenin vlogen overal vlinders rond, Benny en Bob maakten al snel kennis met enkele van hen.

Na onze ontmoeting met de vlinders, was het tijd voor de Aziatische olifanten. Deze hebben een mooi en groot buitengebied.

De olifanten hebben ook een binnengedeelte in de volgende hal, waar ze vergezelt worden van leuke ringstaartmaki’s.

Als je in deze hal komt, moet je zeker ook eens een tochtje met het bootje maken (Rimbula River), zeer mooi en leuk gedaan. Op je tocht door de jungle ontmoet je verschillende apen, tropische vogels en uiteraard de olifanten. De thematisatie is tot in de puntjes afgewerkt, zowel in de wachtrij als tijdens de rit zelf. Knap staaltje, naar mijn mening. Ook een leuk gegeven is dat het personeel bij deze attractie zeer goed doorwerkt. Ondanks de lange wachtrij, ging het zeer vlotjes vooruit.

Het iets jongere publiek kan zich ook vermaken op het speciale “Jungle trail parcous”, met behulp van neten, ladders en touwen, kunnen ze doorheen de dichtbegroeide jungle klauteren, net zoals de apen dat doen.

Na dit leuke boottochtje, was het de beurt aan het kannibalendorp. Een leuke toevoeging, waarbij je jezelf doorheen een rieten doolhof jaagt. Weet jij hieruit te ontsnappen?

Ten slotte passeerden we nog even voorbij de otterbeek.

Het was een zeer fijne dag. De thematisatie in dit park is van een hoog kwaliteitsgehalte. Wil je binnenkort nog eens een dierentuin bezoeken, dan is Wildlands Zoo Emmen zeker de moeite.

Dankzij Parc Sandur was onze dag nog niet voorbij, we mochten er namelijk ook genieten van de bowlingzaal. Na heel wat strikes en spares trokken we terug naar onze bungalow voor een deugddoende nachtrust.

De volgende ochtend, na het verorberen van een super lekkere brunch namen we plaats voor een voorstelling van de woordvoerders van Parc Sandur, Center Parcs en Wildlands, die ons vertelden over het aantrekkelijke nieuwe concept dat ze uitgewerkt hadden. Zo kan je bij een verblijf in Parc Sandur een arrangement kiezen waarmee je ook je hele verblijf naar Wildlands Adventure Zoo kan gaan.

Ons weekend sloten we af met een plons in het zwembad en een bezoekje aan de kinderboerderij.

 

Sfeerverslag door: Timothy Meersman