Het verhaal achter: Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain, de mijntrein achtbaan met western thema uit Disneyland Parijs, de meeste onder ons kennen deze attractie ongetwijfeld. Maar ken je ook het verhaal achter de attractie?

 

Tijdens de 19de eeuw woedde er een gigantische goudkoorts doorheen het wilde westen.In hun zoektocht naar goud en rijkdom, stuitte een groepje mijnwerkers in 1850 op een nieuwe vindplaats, namelijk de Big Thunder Mountain. Bij de eerste graafwerken werd er zoveel goud gevonden dat ze besloten zich daar permanent te vestigen, in de veronderstelling dat deze nieuwe goudbron onuitputbaar was.
Omdat er steeds meer mijnwerkers in de omgeving de verhalen over deze lucratieve goudmijn opvingen, besloten ze ook om hun geluk daar te gaan beproeven.
Beetje bij beetje ontstond er, door het toenemend aantal arbeiders, een klein dorpje naast de berg dat als snel de naam Thunder Mesa kreeg. De meeste inwoners maakten al snel fortuin in dit stadje door de nieuwe mijnbouwonderneming.

Maar het geluk was niet van lange duur. Wat de goudzoekers niet wisten, was dat Big Thunder Mountain een vervloekte berg was. Al sinds eeuwen werd de berg vereerd door de lokale indianenstammen. Volgens de oude Indiaanse legende zouden er bovennatuurlijke krachten huishouden in deze heilige berg. Wanneer deze krachten gestoord zouden worden, zou er een verschrikkelijke vloek afdalen over de schuldigen. De mijnwerkers, vol hebzucht naar meer goud, groeven dieper en dieper. Steeds vaker gebeurden er vreemde zaken. Ze hoorden spookachtige geluiden, er vonden vaak onverklaarbare instortingen plaats en de apparatuur waarmee ze werkten, liet het op mysterieuze wijze vaak afweten.

De mijnwagentjes, waarin alle goudblokjes werden getransporteerd, gingen er ineens vanzelf vandoor en vlogen onbemand door de mijn!

Daarboven kwam nog eens dat de voedselvoorziening in het gedrang kwam door ontelbare natuurrampen zoals droogte.
De inwoners maakten zich angstig uit de voeten, Thunder Mesa werd al snel een spookdorp.

Pas jaren later ontdek jij, samen met een stel avonturiers de mijn en het spookstadje opnieuw. (de bezoekers). Wanneer je jezelf een weg baant richting mijningang, merk je plots één van de treinen op, die destijds door en over de berg reed. Samen met je team, neem je plaats in de trein.

De trein vertrekt plots uit zichzelf. Terwijl je door de duisternis dondert over een spoor bezaaid met dynamiet doet er zich plots een enorme explosie voor in de grot. De trein wordt door elkaar geschud als een dolle, maar de trein ontspoort gelukkig niet.
Met een enorme vaart raast hij doorheen de nauwe instortende mijngangen. De vleermuizen vliegen in paniek rond je oren. De wagentjes beginnen te trillen. Eenmaal buiten is het avontuur nog niet gedaan. De bezeten trein neemt je vervolgens mee op een dolle tocht doorheen het ruige landschap van de Far West, langsheen impressionante rotsformaties, kolkende rivieren en gigantische zandvlaktes. Kom je hier levend uit?

 

Bron: Disney