SEA LIFE Blankenberge verzorgt 400e zeehond

Onlangs werd de 400e zeehondenpup binnengebracht in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. De grijze zeehond werd opgehaald in Bredene, heeft nog een beetje babyvacht en had bij aankomst in het centrum erg veel last van longwormen.

 

Drukke tijden

31 maart 2016 zal nog een tijdje in het geheugen gegrift staan van de dierenverzorgers in SEA LIFE Blankenberge. Na een eerste pup in Nieuwpoort, volgde al snel een tweede pup in Bredene om enkele uren later nog een derde pup in Bredene op te vangen. De teller stond zo onverwacht snel op 400 zeehondenpups. “Ik had, net als onze dierenarts, de 400e zeehondenpup pas in de zomerperiode verwacht. Het is een onverwachts druk seizoen geworden.”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE Blankenberge.

 

Sinds 1998

Sinds 1998 zet SEA LIFE Blankenberge zich in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan de Belgische kust. Iedere jaar worden zo tientallen zeehonden opgevangen, intensief verzorgd en vervolgens terug vrijgelaten op het strand van Blankenberge.

 

Steun van adoptieouders

SEA LIFE ontvangt geen enkele overheidssteun of subsidie voor haar werkzaamheden; alleen dankzij de steun van donateurs, zowel privaat als bedrijven, kan SEA LIFE zorg blijven dragen voor aangespoelde zeehondjes.

 

“De afgelopen jaren hebben wij 400 zeehonden mogen opvangen, verzorgen en terug vrijlaten dankzij de steun van onze adoptieouders”, aldus Eileen David, adoptieverantwoordelijke. “We hopen dan ook om hen allemaal te mogen verwelkomen bij de vrijlating van de 400e zeehond.”, gaat ze verder.

 De 400e zeehondenpup is te bezoeken in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge. Momenteel verblijven er nog 8 opgevangen zeehonden in het centrum. Het grootste deel zal naar alle waarschijnlijkheid op zaterdag 14 mei weer vrijgelaten  worden.