Schrijver berijdt elke achtbaan in Engeland voor zijn boek

Peter Andrews, een Engelse schrijver heeft elke achtbaan in het Verenigd Koninkrijk bereden voor het schrijven van zijn nieuwe boek. Wanneer hij het contract tekende voor zijn boek moest de schrijver zeven maanden lang achtbanen gaan berijden. Het resultaat van zijn werk is Coasting around the UK: Roller coasters of the United Kingdom.

 

De schrijver vertelt dat het idee al ontstond in de jaren 1990, maar hij had er nooit effectief de tijd voor gemaakt. Hij schreef een uitgeverij aan die meteen enthousiast was. Dit gebeurde in juni, de uitgever wilde het boek al klaar hebben in december. Het moest dus allemaal snel gaan.

De man contacteerde alle grote pretparken en begon zijn foto’s te doorzoeken. De man schat dat er ongeveer 170 achtbanen in het land staan, inclusief de kinderachtbanen. 100 van die achtbanen zijn groot genoeg om voor de nodige adrenaline te zorgen.

Peter denkt alle belangrijke achtbanen gedaan te hebben, wat maar een peulschil is vergeleken met de 700 attracties die hij de laatste 30 jaar gedaan heeft.

De Corckscrew in Alton Towers was de allereerste achtbaan die hij op 14 jarige leeftijd bereed. Op die dag veranderde zijn leven, vertelt de man. Zijn favoriete achtbaan staat ook in Alton Towers, Nemesis, “hij is misschien niet zo heel groot of snel, maar ik denk dat geen enkele nieuwe achtbaan beter zal zijn als hij.”

 

Bron: nottinghampost