Autoliefhebbers maken in 2016 zeker een pitstop bij Europa-Park

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark en de autosport zijn al jaren nauw met elkaar verbonden. In 2016 bewijzen twee bijzondere evenementen dat opnieuw: de expositie met Formule 1-wagens in de Mercedes Benz-hal en etappeplaats van de 18e editie van de “Gumball 3000”.

 

ImageProxy

Een van de eerste attracties van het in 1975 geopend park was de Silverstone Race Track. Vanaf 1976 konden kinderen er ook Oldtimers besturen en jaren later kon er ook geracet worden op de Lada Autodrom. In 2002 opende Silver Star, een 73 meter hoge hypercoaster met een topsnelheid van 130 km/u. De naam van deze achtbaan verraadt het al een beetje; partner voor deze baan is Mercedes Benz. In het stationsgebouw vinden jaarlijks wisselende exposities plaats. Dit jaar staat de hal geheel in het teken van de snelste auto’s ter wereld. De speciaal ingerichte themawereld „WON WORLD“ eert dan ook de succesvolle modellen en coureurs van het Mercedes AMG Petronas-team. De bezoekers worden ondergedompeld in de fascinerende wereld van deze tak van racesport en wanen zich op een van de meest legendarische en spannende racebanen ter wereld: die van de Grand Prix in Monaco. Passend bij het Franse themagebied van het park beleeft de bezoeker hier het glamoureuse parcours van Monaco. Temidden van spectaculaire beelden van dit zuidelijke stadstaatje staan hier enkele racemonsters te pronken: een Formule 1-racewagen, een safety-car en andere exclusieve modellen. „WON WORLD“ toont de mateloze fascinatie voor snelheid en raceauto’s en bereidt de bezoekers optimaal voor op een ritje in een van Europa’s hoogste achtbanen.

Photo: Oskar Bakke 2014 Rally Scotland

Op 3 mei is Europa-Park de etappeplaats voor de “Gumball 3000”. Deze rit waaraan auto’s uit 30 landen deelnemen voert dit jaar van Dublin naar Boekarest. Voor het eerst in de geschiedenis is er een etappeplaats in Duitsland. Rond 17.00 uur arriveert de karavaan met extravagante auto’s in Duitslands grootste attractiepark. Na een ontvangst bij de hoofdingang zullen de deelnemende voertuigen verdeeld over het park tentoongesteld worden. Bezoekers kunnen dan tegen het decor van 14 verschillende Europese landen de deelnemende Bugati’s, Bentley’s, Aston Martins en andere merken op de gevoelige plaat vastleggen. Prominente deelnemers dit jaar zijn onder meer Formule 1-coureurs David Coulthard en Jean Alesi in een Mercedes AMG C63 Coupé Black Series, David Hasselhoff, Tony Hawk en Eve. ’s Avonds maken de deelnemers kennis met het nieuwste evenement van Europa-Park: Night.Beat.Angels. De volgende ochtend wordt de tocht vervolgd en is de volgende stop in Praag. De opbrengsten van “Gumball 3000” komt dit jaar ten goede aan een stichting die sporten voor sociaal-benadeelde kinderen mogelijk maakt.