Plopsa Coo gooit puntensysteem overboord

Plopsa Coo, sinds 2005 in handen van de Plopsa groep hanteerde al jarenlang meerdere soorten tarieven. Zo had je de keuze uit een all in bandje, waarmee je alle attracties kon betreden of een puntenkaart. Dit systeem wordt vanaf dit jaar niet meer gehanteerd.

Sinds het park ontstond als Télécoo bestond er in het park een totaal ander ticketsysteem dan wat we gewend zijn in de meeste parken. Het park had een vrije toegang, tot in 2014 hier € 2,50 voor werd aangerekend. Dit om het gebruik van infrastructuur en sanitair te bekostigen.

Je had tot dit jaar de keuze uit meerdere soorten toegangsbewijzen. Het eerste was een all in bandje, dit kocht je voor je bezoek aan één van de kassa’s en gaf je toegang tot het park en alle attracties. Verder had je twee puntenkaarten, waarop 20 tot 50 punten op stonden. Met dit systeem gaf je aan de attractie naar keuze je puntenkaart af, tot ze opgebruikt was.

Sinds dit jaar moet je een gewoon toegangsticket aankopen, online of aan de kassa. Natuurlijk geld ook de Plopsa FunCard. Dat meldde het park op haar facebookpagina.

Op deze manier worden lange wachtrijen aan de kassa’s opgelost en het bespaart het personeel een hoop werk.