Mooie concept arts voor Happy Valley Chongqing

Wie de pretparken in China een beetje kent heeft zeker al gehoord van Happy Valley, een keten van pretparken die in handen is van de Chinese investeringsgroep OTC. Het laatste park dat de groep opende is gelegen in Dongli. Ook dit jaar opent de groep een nieuw park, ditmaal geen Happy Valley park, maar Liuzhou OCT Cultural And Scientific Experience. Het park waar wij het over gaan hebben in dit artikel opent in 2017 en kreeg de naam Happy Valley Chongqing.

 

Het park opent in 2017 samen met een Maya waterpark, een sportcomplex en een botanische tuin. Er verschenen in het verleden al enkele concepttekeningen van het pretpark, maar onlangs verscheen een nieuw concept, waarop de twee achtbanen die in het park komen te staan, duidelijk zichtbaar zijn.

De eerste achtbaan zal gebouwd worden door B&M, het is een zogenaamde Wingrider, waarbij de stoeltjes naast de track hangen. Op dit soort achtbanen is snelheid geen hoofdzaak maar vooral het gevoel van zweven.

De tweede achtbaan zal gebouwd worden door Great Coasters International. De houten achtbaan kan je rechts op de tekening ontdekken, de stalen bovenaan.

De opening van het park is gepland voor 2017. Dit wordt het elfde park dat de groep bezit.

 

Bron: VHcoaster