Opening in zicht voor Taron?

Taron de nieuwe achtbaan van Phantasialand wordt zorgvuldig getest. De multi-gelanceerde baan is dan ook bijzonder, de testen duren daarom extra lang en worden in verschillende fases uitgevoerd.

 

Stapsgewijs wordt alles getest. In een eerste deel worden de instellingen van heel de baan nagekeken. De sensoren, de besturing, de software; alles moet getest worden en zorgvuldig op elkaar afgestemd worden. Hierbij zijn er ook nog 2 uitdagingen, zowel de remmen als de LSM-aandrijving zijn uiterst gevoelig en moeten heel voorzichtig in bedrijf genomen worden.

 

Daarom word in deze fase van het testen de baan tussen de lanceringen apart gereden en met gematigde snelheid. Ook de trein word in deze fase grondig nagezien en word hij voldoende ingereden. Hiervoor worden speciale harde wielen gebruikt die zoveel mogelijk weerstand bieden.

Als al deze test gedaan zijn begint het pas, want dan start de  2de testfase. Taron rijd nu doorheen de hele baan. Waar hij voordien nog stopte bij de 2de lancering raast hij nu gewoon door. Ronde per ronde word de snelheid verhoogd. Zo komt de baan steeds dichter tot zijn maximum snelheid, al zal hij die uiteindelijk nog niet halen. Op zijn maximum snelheid zal blijken of alle instellingen goed staan en dus de testen geslaagd zijn.

Tijdens deze testen worden ook de harde wielen aangepast naar zachtere wielen. Hierdoor verdwijnt het zoemende geluid van de baan.

De ideale omstandigheden om de 3de fase te starten zijn bereikt. De instellingen staan goed, de snelheid is hoog genoeg. Tijd voor te testen met meerdere treintjes. In totaal zullen er 4 treintjse zijn. Twee daarvan staan op de baan, en de twee andere staan in het instap en uitstap station. En dan nu op maximum snelheid.

 

Bron Phantasialand