Sprookjescast Efteling-musical De gelaarsde Kat bekend

Dit najaar brengt een heuse sprookjescast de nieuwe Efteling-musical De gelaarsde Kat tot leven. Zo kruipt niemand minder dan Vajèn van den Bosch dit najaar in de huid van prinses. Samen met de andere hoofdrolacteurs Marcel Visscher (De gelaarsde Kat), Dick Cohen (Koning, Kattenvrouw en Molenaar) en Soy Kroon (Molenaarszoon) staat zij vanaf september 2016 op de planken van het Efteling Theater in deze swingende musical vol kattenkwaad. Op 2 oktober 2016 gaat De gelaarsde Kat officieel in première.

 

Ruim 1.000 katten gezocht
Naast een vaste (kinder)cast spelen iedere speeldag maar liefst 20 kinderen gekleed als kat een eenmalige rol. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de mogelijkheid geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical.

De Efteling gaat op zoek naar ruim 1.000 kinderen uit heel Nederland en Vlaanderen die de rollen als kat willen vervullen. De ruim 1.000 geselecteerde ‘katjes’ krijgen vervolgens in april en mei een professionele musicalworkshop tijdens de Kattenschool in de Efteling. Zo gaan zij, na workshops in spel, zang en dans, goed voorbereid het podium op.

Kinderen kunnen zich aanmelden via efteling.com/gelaarsdekat

 

Het verhaal
Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

 

Meer informatie
De swingende sprookjesmusical De gelaarsde Kat is vanaf september 2016 exclusief te zien in het Efteling Theater, op weekenddagen en in vakanties. Meer informatie en tickets via www.efteling.com/gelaarsdekat