Ook de achtbaan Raik wordt volop getest in Phantasialand

Dat Phantasialand volop bezig is met de bouw van Klugheim zal elke pretparkfan zonder twijfel al wel weten. Waarschijnlijk is dit wel het project waar de meesten met open mond naar kijken. De bouwupdates volgen elkaar weer volop op, beide achtbanen worden momenteel onderworpen aan de nodige testritten.

 

Nadat de testritten van Taron viraal gingen, deelde het park vandaag de eerste beelden van Raik. De exacte statistieken van deze achtbaan zijn momenteel niet bekend, wat het park wel wist te vertellen is dat dit de langste Family Boomerang Coaster is die Vekoma al bouwde.

 

 

“Met een heerlijke “whoosh” heeft onze familie-boomerang gisteren voor het eerst zijn testritten gemaakt. We hadden niet verwacht dat alleen het kijken al zoveel plezier zou bieden,” zo kondigde het park de testritten aan op de facebookpagina.

Dat het een plezier is om naar te kijken kan niemand ontkennen, dit moet de mooist ingewerkte achtbaan in zijn soort zijn. Ook de snelheid van dit baantje lijkt de moeite te zijn. Het bouwen van deze achtbaan was ook geen makkelijke taak.

Onlangs werd ook het logo onthuld van het horecapunt dat in het Klugheimgebied zal openen. Rutmors Taverne zal een restaurant worden, waar men Beierse gerechten serveert. Het park maakte dit nog niet officieel bekend, maar postte wel een vacature waarin men op zoek gaat naar een kok met ervaring met dat soort gerechten.

ser

Wanneer Klugheim nu precies opent is nog steeds niet bekendgemaakt.