Nieuwe webserie: De geboorte van een wereldprimeur

De constructie van de wereldprimeur PULSAR in Walibi Belgium bereikt stilaan haar eindpunt. Vanaf nu is het volledige project te volgen via een vijfdelige webserie die het volledige proces, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijke opening voor het publiek, belicht.

Niet zomaar een nieuwe attractie

Het bedenken en creëren van een wereldprimeur vereist het uitvinden en heruitvinden van nieuwe concepten, technologieën en thema’s. Alle Belgische en internationale bedrijven en medewerkers die hiervoor samenwerken werden voor belangrijke uitdagingen geplaatst om zowel de attractie zelf als de inplanting ervan in Walibi tot een goed einde te brengen. Voor de eerste keer geeft een blik achter de schermen een inzicht in dit uitdagende en boeiende proces.

De combinatie van een hoogte van 45m, een snelheid van 100km per uur en een enorme splash in het water maakt reeds dat PULSAR een volledig nieuw concept is dat zijn gelijke niet kent. De volledig originele constructie ervan op een bestaand meer in het midden van het park en de totaal nieuwe technologiën die daarmee gepaard gaan, zijn slechts enkele elementen die het uiterste vergen van alle betrokken partijen.

5 afleveringen:

De webserie behandelt in 5 afleveringen het volledige proces van A tot Z, van oorspronkelijke bedenking tot uiteindelijk realisatie en opening voor het publiek met de eerste reacties. Er werd zowel in Walibi als in het buitenland gefilmd om een zo compleet mogelijk document te kunnen afleveren met talloze interviews van alle kernspelers in de totstandkoming van PULSAR.

Afl 1: De geboorte van een wereldprimeur – hoe wordt een attractie gekozen, wat zijn de criteria, wie beslist, …
Afl 2: Het concept – wat is het thema, welk verhaal zit er achter de attractie, hoe worden de verschillende elementen gekozen, …
Afl 3: De werf – een blik op de werf in Walibi, een bezoek aan de grootste attractiebouwer ter wereld Mack Rides, hoe wordt alles opgebouwd, wat zijn de cijfers, …
Afl 4: De tests – de tests van de attractie, laatste hand wordt gelegd aan de thematiek, “putting the pieces together”, …
Afl 5: De opening  – de officiële opening op 4 juni 2016

Vanaf vandaag is de eerste aflevering te bekijken op het YouTube kanaal van Walibi Belgium en met een interval van een week tot 10 dagen worden de volgende afleveringen op het publiek losgelaten.

Het verhaal van PULSAR

In het midden van een meer, ergens in het centrum van België bevindt zich een mysterieuze installatie die de verloren energie van over de hele wereld opvangt. Omgevormd tot een groots hart, werd dit vat niet geprogrammeerd om al deze energie voor eeuwig op te slaan. Om een uitbarsting te voorkomen dient het hart de energie om te vormen en op regelmatige tijdstippen vrij te laten. Pulsar stuurt in 2016 moedige kinderen en hun ouders, in boten van 10 ton, tot 45m hoog aan 100 km per uur in maar liefst drie lanceringen waarvan twee achterwaarts. Afbouwen naar een normale hartslag zal pas kunnen na 70 seconden en een reusachtige splash in het meer.

Bekroond tot «Best Concept » wereldwijd

Deze wereldprimeur, bedacht door de Duitse attractiebouwer Mack Rides, mocht al een eerste prestigieuze prijs in ontvangst nemen tijdens de jaarlijkse IAAPA Brass Ring Awards in Orlando. De International Attraction & Amusement Parcs Associations (IAAPA) is het internationaal orgaan dat alle spelers in de pretparksector van over de hele wereld overkoepelt. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking in Orlando ontving PULSAR de prijs voor “Best Concept”. De pretparkspecialisten van de LA Times haalden de PULSAR ook al aan als één van de attracties ter wereld waar het meest naar wordt uitgekeken in 2016.

Alles wat je moet weten over Pulsar (bouwfoto’s, video’s en de actuele stand van zaken) kan je hier terugvinden.