Moskou krijgt grootste indoor pretpark ter wereld

In 2018 zal, als alles goed gaat, in Moskou het grootste indoor pretpark ter wereld openen. Men is er namelijk begonnen aan de bouw van Dream Island. De plannen voor dit park liggen al enkele jaren klaar, maar nu zou er ook effectief begonnen zijn aan de bouw.

 

Dream Island wordt een park naar het voorbeeld van Disney, maar dan met een Russisch sausje. Het park zal gebouwd worden op een gebied van 100 hectare en zal een multifunctionele concertzaal, een viersterrenhotel, een jachtclub en een jachtschool voor kinderen bevatten.

In het pretpark zullen meerdere figuren gebruikt worden van zowel Russische films als internationale films. Het park heeft een licentieakkoord gesloten met drie internationale filmstudio’s waaronder Dreamworks, dat films maakte zoals Shrek, Ice Age en Turbo.

Dat het een indoorpark werd was een beslissing die genomen werd door het klimaat in het land. Mocht men outdoor gebouwd hebben zou het park maximum vier maanden per jaar kunnen geopend blijven, nu kan men het park een jaarrond openen.

Het park zal meerdere themagebieden krijgen en al minstens een achtbaan met verticale looping. Zo komt er een dinozone, waar men voor een tropisch klimaat zal zorgen en een sneeuw koninginzone, waar het koud zal zijn en sneeuwen.

Men verwacht meer dan miljoen bezoekers per jaar naar het park te lokken, 90% daarvan uit eigen land, maar men hoopt ook heel wat toeristen over de vloer te krijgen.

 

Bron: rbth.com

Foto’s: Dream Island