Alton Towers maakt plannen bekend voor SW8

Het Engelse graafschap Staffordshire heeft een publicatie gemaakt van een aanvraag van een screening advies voor SW8 (Secret Weapon 8) in Alton Towers. Hiermee wordt het nieuwe Secret Weapon meteen een stuk concreter. De nieuwe attractie voor het grootste pretpark van Engeland moet gebouwd worden tegen 2018.

Een aanvraag voor een screening advies wordt ingediend om na te gaan of een volledige langdurige milieueffectbeoordeling nodig is als onderdeel in het bouwdossier. Een soortgelijke aanvraag werd eveneens gedaan bij de bouw van SW7 (The Smiler).

Op de laatste pagina’s van het screening dossier staat de mogelijke lay-out voor de nieuwe attractie. Het zou kunnen dat de getoonde lay-out enkel bedoeld is om te illustreren wat de inpakt op het gebied zou zijn wanneer de attractie gebouwd wordt. Maar de lay-out tekeningen zijn wel meer dan een goede reden om de hype rond de Secret Weapons van Alton Towers weer naar boven te halen.

SW8Plans

Alhoewel er niet al te veel informatie over de attractie zelf in het document staat, lijkt het er alvast wel op dat het een achtbaan gaat worden. Meer nog, de gehele lay-out is typerend en treffend met de stijl van de Amerikaanse houten achtbaanbouwer Great Coasters International (GCI). Geruchten over een houten achtbaan in Alton Towers gaan trouwens al langer de ronde en elke keer wanneer er nieuwe informatie vrijkomt over SW8, worden deze geruchten versterkt.

Op de tekeningen lijkt het er op dat het hoogteverschil tussen het laagste en het hoogste punt van de houten achtbaan, ongeveer 20 meter zal zijn. Verder zou de attractie ook niet meer dan 15 meter boven de grond uitkomen, wat zou betekenen dat SW8 vijf meter de grond in gaat.

Secret Weapon 8 zal komen te liggen op de locatie van de oude boomstamattractie “The Flume” die dit jaar niet meer opnieuw opende. Op onderstaande tekening kan u goed zien hoe de nieuwe attractie in het gebied zal komen.

Op de plannen zien we dat het oude station van The Flume omgevormd zal worden naar een nieuwe eetgelegenheid in het park. Mogelijk zal hier een Smokehouse BBQ komen zoals dit jaar geopend werd in zusterpark Chessington World of Adventures.

Het lijkt er ook op dat de nieuwe attractie een voorshow zal hebben en dat de huidige wachtrij van The Flume eveneens gebruikt zal worden als wachtrij voor SW8.

 

Bron: towersstreet