Ferrari wil ook in Noord-Amerika een themapark openen

In hun zoektocht naar nieuwe bronnen van inkomsten heeft het Italiaanse automerk Ferrari de laatste jaren al naam gemaakt in het pretparkwereldje. Momenteel is Ferrari World in Abu Dhabi hun paradepaardje. De komende jaren volgen er 2 nieuwe vestigingen, eentje in Spanje en eentje in China. Formula Rossa is de bekendste achtbaan in hun attractie-aanbod. Deze track met lancering is tevens een recordhouder. De trein haalt een snelheid van 240 km/h in 4,9 seconden en is daarmee de snelste achtbaan ter wereld.


Volgens Bloomberg, een Amerikaans nieuwsagentschap, richten ze dit maal hun pijlen op Noord-Amerika. De exacte locatie waar dit prestigieuze project zal worden gebouwd, is nog niet bekend. Geruchten doen de ronde dat Florida of Californië de grootste kanshebbers zijn. Deze vestiging zou dan de vierde pretparklocatie worden voor de Ferrari groep. Uiteraard zal het park zich, net zoals de andere, vooral focussen op een race thema. De bezoekers zouden alvast enkele achtbanen, een simulator en een Space Shot of valtoren mogen verwachten.

Ferrari wil zich met deze themaparken profileren als een luxe product, net zoals het doet met zijn wagens en raceactiviteiten.

De aandeelhouders keurden alvast de aanwerving van nieuwe managers, afkomstig van andere luxueuze bedrijven zoals ‘Louis Vuitton’ en de ‘Mandarin Oriental Hotel Group’, goed.

Wij zijn alvast zeer benieuwd en hopen jullie binnenkort meer informatie te kunnen verstrekken.

 

Bron: Autoblog , TheDrive