Gröna Lund opent grote nieuwe attractie in 2017

Gröna Lund, gelegen in de Zweedse hoofdstad Stockholm is een park dat elke centimeter weet te benutten. Het park heeft maar liefst 30 attracties op een zeer beperkte oppervlakte. Onder die attracties bevinden zich 7 achtbanen en drie torenattracties.

Het park maakte op de facebookpagina bekend dat het een nieuwe, enorm hoge attractie zal gaan bouwen, die zal openen in 2017. “U dacht dat wij geen plaats meer zouden hebben? Wel dan bent u verkeerd.” Met die woorden kondigde het park de bouw aan.

Met 95 meter hoogte zal het alvast de hoogste attractie worden van het park. Het wordt de vierde torenattractie die het park zal aanbieden. Men heeft momenteel al Fritt Fall Tilt, een 80 meter hoge vrije val toren, gebouwd door Intamin. Eclipse, een 121 meter hoge Star Flyer, gebouwd door Funtime en Katapulten, een shot drop toren van 55 meter hoog, gebouwd door S&S.

De nieuwe attractie zal komen te staan tussen de Fun House en de achtbaan Jetline, wat een enorm beperkte oppervlakte is, amper enkele armlengtes breed, zoals de personeelsleden mooi aantonen.

Wat voor attractie we mogen verwachten wordt bekend gemaakt op 7 juni.