Rye Playland gaat enorm investeren in de toekomst

Rey Playland is gelegen in New York, Amerika. Het park opende haar deuren voor het eerst in 1928, maar kwam in het begin van de jaren 2000 in financiële problemen. Gelukkig kon het park het hoofd boven water houden en zal het nu heropleven.

 

De groep Standard Amusement Parks heeft een aanvraag ingediend om Rye Playland te runnen, een overeenkomst is er officieel nog niet, maar de groep bracht al zeer mooie plannen voor het park naar buiten.

Momenteel kwam er een voorstel dat in de komende periode gestemd gaat worden. In dit voorstel zal de eigenaar van het park, de Westchester County, $50 miljoen gaan investeren en Standard Amusements $.30 miljoen. Op een parkplan zijn heel wat attracties te zien, jammer genoeg zien we niet precies welke waar zullen komen.

Een ding is wel zeker, nummer negen op het plan wordt een nieuwe achtbaan.

Verder zal de volledige ingang opgeknapt worden en de mini golf zal verhuizen. Het waterpark, naast het attractiepark zal plaats maken voor een water speelplaats.

Een groot deel van het geld dat de eigenaar zou investeren gaan naar de renovatie van de art deco elementen, zoals de pilaren en andere restauratiewerken. Ook de parking zal opnieuw beklinkerd worden.

De iconische Dragon Coaster zal de nodige aandacht krijgen. Zo zal hij een nieuwe ingang krijgen en de baan zal volledig nagekeken worden.

Een nieuwe attractie zal verschijnen op een stukje van de oude parking, een grote pendelvormige attractie zal een eyecatcher gaan vormen. Ook zal er een parktreintje komen.

Deze plannen zullen ten vroegste in 2017 uitgevoerd worden, wanneer Standar Amusements de uitbating in handen krijgt.

 

Het huidige park

Het park bevat momenteel attracties die voornamelijk gericht zijn op gezinnen. Onder deze bevinden zich vijf achtbanen.

De oudste achtbanen van het park zijn de twee houten exemplaren. Kiddie Coaster opende in 1928. Deze houten achtbaan is speciaal ontworpen voor de jongste bezoekers. Ook Dragon Coaster opende in 1929. Deze houten achtbaan is 1.036 meter lang en 24 meter hoog.

In 2001 opende Family Flyer, een Gravity Coaster van zamperla. 2 jaar later in 2003 voegde men een wilde muis achtbaan van Zamperla toe. In 2004 opende het park voor het laatst een nieuwe achtbaan met Super Flight, een Volare achtbaan, gebouwd door Zamperla.

 

Bron: newsplusnotes

Foto’s: Standard Amusements