De testritten van Valravn zijn begonnen in Cedar Point

Valravn is de nieuwste aanwinst voor Cedar Point! Deze Dive Coaster van B&M verslaat alle andere Dive Coasters in hoogte, lengte, snelheid en aantal inversies. We volgden de bouw van deze indrukwekkende achtbaan al enkele maanden op onze site.

 

Dat Valravn een indrukwekkende achtbaan is daar twijfelt niemand aan. Met een hoogte van 68 meter, een lengte van 1040,9 meter en een snelheid van 120,7 km/h is dit de hoogste, snelste en langste in zijn soort. De treintjes op de baan zijn net als de baan hypermodern en bieden plaats aan 24 passagiers, verdeeld over drie rijen van acht stoeltjes.

Na maanden bouwen was het vrijdagnacht (voor ons) zo ver, de eerste testritten vonden plaats. Deze testritten konden live gevolgd worden op het Periscope account van Tony Clark, de communicatiemanager van het park.

 

 

De achtbaan zal geopend worden voor de bezoekers op 7 mei, maar op 5 mei vindt al een evenement plaats voor het goede doel, waarvoor men tickets kon kopen om zo de allereerste ritten te mogen beleven.