Opening Lightning Rod in Dollywood laat op zich wachten

Lightning Rod in Dollywood is de eerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld. Voor de bouw staat het bedrijf Rocky Mountain Construction in, een bedrijf dat wel bekend staat om hun spectaculaire houten en hybride achtbanen. De opening van Lightning Rod stond gepland voor begin maart, maar loopt vertraging op.

 

Maandenland konden de fans de bouw van deze spectaculaire achtbaan op de voet volgen.  Lightning Rod zal met een snelheid van 117,5 km/u de snelste houten achtbaan ter wereld worden, maar ook de allereerste houten achtbaan met een lancering. Na heel wat testritten bleek die lancering voor problemen te zorgen, waardoor de opening uitgesteld moest worden.

 

 

RMC vertelde in een bericht dat het uitstellen van de opening noodzakelijk was om de lancering op punt te stellen. Voor het mechanisme van de lancering werd beroep gedaan op een onderaannemer, maar de lancering voldoet niet aan de eisen die RMC voorop gesteld had. Volgens RMC niet meteen een wonder bij een nieuw prototype en al helemaal niet bij een achtbaan met lancering. Zoiets zou wel vaker gebeuren.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de snelheid van de lancering op punt te stellen. Wanneer de achtbaan nu precies zal openen willen zowel Dollywood als RMC niet op antwoorden. De achtbaan zal pas openen als ze volledig voldoet aan onze veiligheidseisen en de rit volledig comfortabel verloopt, vertelt RMC nog.

 

 

Bron: Dollywood, RMC