Barry Island Pleasure Park heeft twee nieuwe achtbanen geopend

Barry Island Pleasure Park gelegen aan de kust van Wales heeft dit jaar 2 nieuwe achtbanen in het aanbod. De nieuwe achtbaan van vorig jaar, is dan weer verdwenen.

 

Het gaat hard voor Wales. Nog maar pas kon u op onze website lezen dat Coney Beach Pleasure Park een nieuwe achtbaan heeft geopend. Vandaag kunnen we u melden dat er nog 2 nieuwe achtbanen in Wales zijn geopend. Dit keer zijn ze beide gebouwd in Barry Island Pleasure Park dat aan de kust van Wales gelegen is.

De twee nieuwe achtbanen zijn bedoeld voor de kleinste onder ons en vervangen de Big Apple achtbaan die vorig jaar in het park stond en afkomstig was uit Frankrijk. De eerste is Sharky & The Pirates, dit is andere Big Apple Coaster, deze keer gebouwd door de Italiaanse SBF Visa Group. Deze achtbaan die plaats biedt aan 24 passagiers is eigenaar van de kermisfamilie Danter. De andere achtbaan is Go Gator, een aangedreven achtbaan van Wisdom Rides. In Go Gator kunnen 12 kinderen plaatsnemen.

De eerste achtbaan van het park werd al in 1897 gebouwd. De houten achtbaan had de naam Switchback. Switchback werd in 1912 afgebroken en vervangen door een andere houten achtbaan Figure Eight die dat zelfde jaar opende. Figure Eight werd in 1939 op zijn beurt vervangen door een andere houten achtbaan Scenic Railway. Deze bleef in het park tot 1973, het was de laatste houten achtbaan die het park kende. Later opende het park nog 6 andere stalen achtbanen, vaak werden deze voor korte periodes ingehuurd. Momenteel zijn er dus nog 2 achtbanen in het park.

 

Bron: rcdb