Universal Orlando vertelt meer over Skull Island: Reign of Kong

Universal’s Islands of Adventure (Orlando) zal komend seizoen de nieuwe attractie “Skull Island: Reign of Kong” openen. De attractie zal een combinatie worden tussen een rondrit met gigantische sets en 3D-projecties. Er zal tevens worden gebruik gemaakt van verschillende animatronics. Bezoekers nemen plaats in 1 van de voertuigen, die hen vervolgens doorheen de verschillende scenes brengt. Bij een attractie van dit formaat, hoort natuurlijk een indrukwekkend verhaal.

 

 


Het verhaal speelt zich af op Skull Island – een mysterieus eiland, gehuld in een eeuwige donkere mist. De verhalen over avonturiers die hier ooit voet aan wal hebben gezet, maar nooit terugkeerden, zijn ondertussen huiveringwekkende legendes geworden. Niemand durft zich op het eiland te wagen.

Ondanks alle waarschuwingen, besluit je jezelf toch aan te sluiten bij een lokaal expeditie team, genaamd “het achtste wereldwonder team”. Jouw nieuwe missie: ontdek alle mysterieuze wezens op het eiland. Volgens de legendes zou het hier nog wemelen van de prehistorische wezens.

Je eerste taak is om contact te maken met enkele wetenschappers, expeditieleiders en avonturiers, die zich reeds op het eiland bevinden. Met behulp van een oude zendapparatuur, weet je contact te leggen, maar je wordt contant gewaarschuwd voor de gevaren op het eiland.

Een beetje aangedaan door de felle reacties van de wetenschappers, trek je met volle moed, samen met je team, naar het eiland op zoek naar het basis kamp.

Onderweg merk je dat er in de verte een ritmisch gebonk te horen is. Het lijkt wel afkomstig te zijn van grote trommels. Er leven dus wel degelijk inboorlingen op het eiland. Je vraagt jezelf af of ze goede bedoelingen hebben? Of zijn het misschien kwaadaardige kannibalen?

Na een poosje bereik je uiteindelijk het basis kamp. Hier vinden jullie enkele expeditie voertuigen. Samen met je team laad je de voertuigen vol met de nodige bevoorrading en starten jullie de motoren. De expeditieleider bekijkt de kaarten nog een laatste keer en begeleid jullie dwars doorheen de onherbergzame jungle.

Plots doemt er een gigantische muur op van tussen de dichtbegroeide jungle. Het tromgeroffel wordt steeds luider, overal zie je aangestoken fakkels en de gigantische poort, die zich in de muur bevind, zwaait open. Rustig rijd je doorheen de poort, terwijl je contant de omgeving in het oog houdt voor mogelijk gevaar. Eenmaal door de poort, bereik je enkele donkere grotten.

Je probeert je een weg te banen doorheen dit doolhof van gangen. Na enkele gevaren te overwonnen hebben, weet je uiteindelijk dan toch de uitgang te vinden. Eenmaal uit de grot, bevind je jezelf op een groot grasveld. Van overal duiken prehistorische monsters op. Je bent, samen met je team, volledig ingesloten en kan nergens meer heen . Het tromgeroffel wordt steeds luider en luider. Wanneer het tromgeroffel zijn hoogtepunt bereikt, duikt ineens in de verte een grote zwarte gedaante op. De zwarte schim nadert zeer snel. Wanneer een bliksem de donkere hemel verlicht, zie je dat het de indrukkwekkende en mythische reuzen-gorilla “Kong” is. Kong gaat de strijd aan met de monsters. Maar wat als de monsters verslagen zijn, keert hij zich dan tegen ons…of is hij ons goedgezind?

Ontdek het allemaal binnenkort in Universal Orlando.

 

 

Bron en foto’s: Universal