In het jubileumjaar heeft Movie Park Germany veel nieuws te bieden

Movie  Park Germany wordt 20 jaar en viert dit met allerlei noviteiten in het seizoen 2016. “In ons jubileumjaar kunnen de gasten zich verheugen op een nieuwe attractie, een nieuwe Ice Age 4-D-film, nieuwe ‘Walking-Character´, afwisselende events, nóg meer Halloween Horror Feest en nieuwe shows”, laat directeur Thorsten Backhaus in een eerste overzicht weten.

 

The Walking Dead Breakout

Met de permanente horror-attractie ‘The Walking Dead Breakout’ die in de loop van 2016 wordt geopend, creëert het film- en attractiepark een in Duitsland en de parkhistorie unieke live-belevenis. Op een oppervlakte van meer dan 700 vierkante meter draait alles om ‘The Walking Dead®’ – een van ’s werelds meest succesvolle en populairste Amerikaanse series. Origineelgetrouwe scenes uit de verschillende tv-seizoenen, echte acteurs en de nieuwste technieken zorgen in nauwe samenwerking met de zender AMC in de VS en de Duitse pay-tv-zender Fox voor een authentieke en intense live- ervaring.

“We zijn er trots op dat het ons is gelukt om opnieuw een belangrijke licentie en een gerenommeerd merk naar ons park te halen”, verklaart Thorsten Backhaus tevreden. Op een afgeschermd terrein, kunnen voortaan alle griezelfans tegen een meerprijs van vijf euro genieten van eenportie adrenaline.

In de afgelopen 18 jaar heeft Movie Park Germany al naam gemaakt met het Halloween Horror Feest en daarmee de grenzen verlegd. “Nu bieden we niet alleen maar op bepaalde dagen, maar permanent Horror aan”, aldus de directeur. “Wij hebben waargenomen dat er veel vraag is en daarop gereageerd. De toevoeging van de nieuwe attractie is onderdeel van onze strategie om zowel gezinnen iets te bieden, maar ook voor voldoende afwisseling voor de jeugd te zorgen.” Vanwege de enorme navraag breidt Movie Park Germany ook het Halloween Horror Feest in oktober verder uit. “We vieren nu niet alleen maar van donderdag tot en met zaterdag, maar hebben de zondag er aan toegevoegd.

 

Ice Age: No Time For Nuts

Wie niet zo zeer op horror-amusement uit is, vindt in het attractiepark voldoende andere nieuwe mogelijkheden. Met de opening van het nieuwe seizoen gaat in de Roxy 4-D-bioscoop een nieuwe film van start voor de hele familie. In ‘Ice Age: No Time For Nuts’ gaat sabeltand- eekhoorn Scrat de strijd aan met een tijdmachine die zijn zeer beminde noot steeds weer naar een andere plaats transporteert. Samen met zijn vrienden Manny, Diego en Sid die hem op dit avontuur begeleiden, zorgt hij voor veel lachplezier in dit unieke 4-D-spektakel.

 

Crazy Cops New York – The Action Stunt Show

Ook de nieuwe shows bieden de gasten van Movie Park Germany weer veel vertier. “We hebben het concept van de bekende stuntshows helemaal vernieuwd”, zegt Thorsten Backhaus. “Per direct gaat in ‘Crazy Cops New York – The Action Stunt Show’ een presentator een interactie aan met het publiek. Tot nu toe werden de dialogen van de shows geplaybackt. Het nieuwe stuntteam uit Italië verzorgt nóg meer auto- en motorstunts en ook de coulissen werden gewijzigd.

 

We Can’t  Stop The Beat

Helemaal nieuw is ook de dans- en zangshow op de centrale ‘New York Plaza’. Onder de titel ‘We Can’t  Stop The Beat’ begint een nieuwe muzikale reis door de jaren ’60 met bekende nummers van bijvoorbeeld de Supremes of de Jackson Five. “Ook dit jaar blijven we trouw aan ons concept om meer straat-entertainment te bieden. We komen in de loop van het seizoen met maar liefst drie nieuwe straatshows en een nieuwe Nick-show”, aldus de directeur. Vooral gezinnen met kleine kinderen zullen vertrouwd zijn met de nieuwe straatfiguren Chase en Marshall uit de Nickelodeon-juniorserie ‘Paw Patrol’. “Met deze twee figuren kan men vanaf de zomer op de foto tijdens een ‘meet & greet’ in het park. Ik ben blij dat we hiermee onze samenwerking met de kinderzender verder konden uitbreiden.”

 

Evenementen

Andere highlights in het jubileumjaar van Movie Park Germany zijn de leuke en afwisselende evenementen in 2016. “Vanwege het succes in de afgelopen jaren zal de ‘XXL Tuber Day’ dit seizoen op twee dagen plaatsvinden en wel op 16 en 17 april. Naast de bekende evenementen zoals het ‘Wereldkampioenschap Handtassen Gooien’ op 6 augustus en de finale van ‘One – Ds Dance Masters’ met Detlef D! Soost op 18 juni heeft de afwisselende kalender van het attractiepark nog heel veel nieuws te bieden, bijvoorbeeld de ‘Pyro-Games’ op 2 juli, de wedstrijd voor Duitse vuurwerkprofessionals. Naast het schitterende hoogtevuurwerk en de adembenemende special effects wacht de toeschouwers nog een exclusief bijprogramma”, weet directeur Thorsten Backhaus te voorspellen. “Livebands, variété en geweldige licht- en lasershows maken het avondprogramma compleet.” De tickets zijn niet alleen te koop voor het evenement zelf, maar ook in combinatie met een toegangskaart voor het park op dezelfde dag. Nieuw is ook de samenwerking met ‘Weekend of Horrors’, een organisator van verschillende filmconventies over het horror-genre. Binnen het kader van deze samenwerking zullen tal van bekende persoonlijkheden uit de filmbranche te gast zijn in Movie Park Germany.