Stadsbestuur Kopenhagen geeft groen licht voor Fatamorgana

Het park, Tivoli Gardens, gelegen in de Deense hoofdstad Kopenhagen, kan de werken aan hun nieuwe attractie Fata Morgana hervatten. Na een korte bouwstop, kwam dan het heugelijke nieuws dat alle administratie in orde is.

 

Enkele weken geleden besloot het stadsbestuur van Kopenhagen om de bouwwerken stil te laten leggen, omdat bepaalde documenten nog niet waren goedgekeurd. Gelukkig is dit nu allemaal van de baan en kunnen de werken hervat worden. Normaal stond de opening van Fata Morgana gepland op 6 april, maar deze zal dus verplaatst worden naar de zomerperiode van 2016.

Het gaat hier om een next-generation Condor attractie. Dit nieuwe type verschilt lichtjes van zijn voorgangers. Terwijl de vorige versie 4 armen bevatte met overal dezelfde zitjes, zal deze nieuwe versie beschikken over 2 armen met de klassieke bakjes waarin je kunt neerzitten en 2 armen met suspended zitjes. Bij deze zitjes zit men met het gezicht naar buiten gericht. De inzittenden draaien aan een hogere snelheid in de klassieke bakjes en ervaren maar liefst een kracht van 2.5 G.
Je kunt de rit dus ervaren op 2 verschillende manieren.

Aan de voet van de Condor attractie komen botsautootjes, speciaal aangepast voor kinderen. Dit project gaat €6.5 miljoen kosten en zal gebouwd worden door ‘Huss Rides’.

Tivoli Gardens is ook bekend van attracties zoals Daemonen, een leuke B&M Floorless Coaster en Rutschebanen, Europa’s oudste nog werkende houten achtbaan. Een andere grote blikvanger van dit park is uiteraard Vertigo, een Flying Fury attractie (vergelijkbaar met een booster), waarbij de inzittenden zelf de controle kunnen over nemen van de gondel. Wil je het wat rustiger aan doen, breng dan zeker ook eens een bezoekje aan de darkride Den flyvende Kuffert of Minen.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Tivoli Gardens