Seizoen 2016 dit weekend van start in Bellewaerde‏

Zaterdag 26 maart opent Bellewaerde de deuren voor een seizoen vol plezier en avontuur.  Bellewaerde heeft heel wat leuke zaken in petto voor de bezoekers.  2016 wordt een evenementenseizoen met klassieke en nieuwe invalshoeken.  Tijdens de paasvakantie kunnen alle kinderen tot 12 jaar deelnemen aan een eerste evenement: de Leonidas Paaseierenzoektocht.  Het park werkt dit jaar ook verder op de succesvolle Stunt & Dive Show met een nieuw scenario en een uitgebreide roofvogeldemonstratie.

 

Leonidas Paaseierenzoektocht

Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen in de paasvakantie (26 maart tot 10 april 2016) verstopte eitjes zoeken in het Palendorp en hun mandje vullen.  Na afloop van de paaseierenzoektocht krijgt elke deelnemer een heerlijk zakje Leonidas-chocolade mee naar huis.  Op Paaszondag maken de bezoekers kans om het Leonidas Reuzenei van 8kg chocolade te winnen!  Het gigantische ei van 65 cm hoog en meer dan 30 cm diameter zal op 27 maart omstreeks 16u overhandigd worden aan de winnaar van de wedstrijd.

 

Stunt & Dive Show

Tijdens deze superspannende show vol adembenende stunts en duizelingwekkende duiksprongen, zit iedereen op het puntje van zijn stoel. Met een nieuw scenario, nieuwe stunts en nieuwe effecten is er spektakel verzekerd.  Hoogtepunt van de show wordt de adembenemende dubbelsprong vanop 25 meter in een bad van slechts 10m diameter en amper 4m diep.

 

Roofvogeldemonstratie

Dit seizoen maken de bezoekers niet alleen kennis met de Kapgier, Woestijnbuizerds en Geelsnavelwouwen, maar kunnen ze de impressionante Chili Arend bewonderen tijdens de roofvogeldemonstratie.  De Chili Arend is een roofvogel uit Zuid-Amerika met een vleugelspanwijdte tot maar liefst 2 meter! De roofvogeldemonstratie is elke dag te zien om 15 uur aan de brug op de Bellewaerde vijver.

 

Evenementen

Naast de Paaseierenzoektocht staan er heel wat evenementen op de kalender van het park. Tijdens de Nickelodeon Fandays op 23 en 24 april komen de favoriete figuren van Nickelodeon langs. Op 30 juni is er het After School Festival, een avond waarbij het park omgetoverd wordt tot een muziekfestival met 6 podia en verschillende DJ-sets. Verder komt ook Jommeke met zijn vrienden naar Bellewaerde op 23 en 24 juli.

 

De zomernocturnes op zaterdag 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus staan garant voor extra lang plezier tot 22uur. Halloween Fiësta Mortal gaat dit jaar al van start vanaf 15 oktober. Dan nemen Don Eduardo de los Muertos en zijn aanhangers het park over!

 

Praktisch

Bellewaerde is open vanaf 26 maart 2016.  Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen ga naar www.bellewaerde.be